woensdag 21 september 2011

Kim Clijsters demonstratiewedstrijd Rosmalen Michaëlla Krajicek @ Vlaamse VrouwenKim Clijsters heeft in Rosmalen in twee sets Michaëlla Krajicek verslagen. Het ging om een exhibitiewedstrijd. Clijsters speelde alsof ze nooit gestopt was en won in twee sets: 6-1 en 6-3.

Door de regen moest Vlaamse Vrouw Kim Clijsters vijf uur wachten op het begon van de match. Om 16u begonnen ze eraan. Clijsters liet er geen gras over groeien.

Ze maakte een goede indruk. Ze ging voluit, serveerde goed en nam het initiatief. Na 15 minuten stond Clijsters al 5-0 voor.

In de tweede set kon Michaëlla Krajicek even aanklampen. Meer zat er niet in. Kim Clijsters kan vol vertrouwen naar de Verenigde Staten, waar ze van de zomer haar echte comeback maakt.

"Ik moet nog gewoon worden aan de zenuwen"
Kim Clijsters glunderde na haar eerste "officiële" wedstrijd. "Na al dat trainen is zo'n ietwat officiële wedstrijd leuk", vertelde ze in Sportweekend.

"Het belangrijkste voor mij is om wedstrijdritme op te doen. Dat het er niet aan te zien is dat ik geen wedstrijdritme heb? Tja, maar ik moet toch weer gewoon worden aan de zenuwen die bij zo'n wedstrijd komen en de manier waarop je met moeilijke situaties omgaat."

"Dat verdwijnt als je twee jaar geen wedstrijden meer hebt gespeeld. Tijdens trainingen doe ik dat wel al weer, maar dat is nog anders dan in wedstrijden."
Kim Clijsters noemde zich van de week "geen topsporter". Waarom niet. "Goh ja, ik loop hier wel rond (in Rosmalen, red), maar ik hoor er toch niet echt bij."

"In het begin was het ook wel wat overweldigend. Iedereen wou me zien en een praatje met me slaan: speelsters en de mensen van de WTA. Ik had via mail nog wel contact met mensen, maar zoiets als dit niet. En het is leuk om aan tafel te zitten en te kunnen bijkletsen."

"Ik voel me hier nog net geen toerist, maar ik zal me er toch pas echt weer bij voelen als ik weer meedraai in het circuit", vertelde Clijsters.

En wat zijn Kim Clijsters' plannen nu? "Ik vertrek naar de VS, waar ik eerst een paar dagen ga rusten. Daarna begin ik weer te trainen."

"Het zal leuk zijn om eens wat afwisseling te hebben, want na zes maanden trainen in Bree begon ik het toch wel wat beu te worden om altijd op dezelfde baan te staan. Maar 10 augustus mag er snel aankomen." Dan speelt ze haar eerste echt officiële partij op het toernooi van Cincinnati.

"De mensen zijn hier onder de indruk", zegt Sporza-journaliste Inge Van Meensel. "We zagen de Kim Clijsters van vroeger. Ze bracht veel variatie, bewoog goed, speelde agressief en nam veel initiatief."

Ook haar tegenstandster, Michaëlla Krajicek, was vol lof. "Gelukkig speelt Kim Clijsters hier niet meer mee op het officiële toernooi. Ze was heel goed in deze partij. Ik vond het een eer om tegen de voormalige nummer één van de wereld te spelen."

1 opmerking: