zaterdag 5 februari 2011

Roos van Acker 'Mag ik u kussen' @ Vlaamse Vrouwen


'Ik verleid meestal zelf.' De drie mannen die Roos van Acker moeten veroveren in Mag ik u kussen? zijn gewaarschuwd.

Na Maaike Cafmeyer en Kathleen Van Brempt is het in de verleidingsshow van Bart Peeters de beurt aan Belgische babe Roos van Acker (32) van VT4. Zij wordt het hof gemaakt door Pieter Embrechts, Philippe Geubels en Peter Van den Begin. Vooral die laatste naam stemt haar vrolijk. 'Ik ben stiekem een beetje fan van Peter.'

Lang geleden dat iemand je verleid heeft?

Roos van Acker: 'Verschrikkelijk lang. Een jaar of drie, vier. Ik vind het nochtans fijn verleid te worden zoals in dit programma. Met woorden, bedoel ik. Ik denk dat het nog weinig op die manier gebeurt.'

Welke fouten maken mannen die jou willen inpakken?

'Op feestjes gebeurt het wel eens dat ze me niet durven benaderen. Tenzij ze wat gedronken hebben en er niet veel zinnigs meer uitkomt. Soms blijven ze een beetje rond me draaien en worden ze handtastelijk. Daar heb ik een hekel aan. Ik heb het ook niet altijd door dat iemand me probeert te verleiden.'

Denk je dat mannen bang zijn van jou?

'Ik denk dat er misschien een drempel is omdat ik op tv kom, maar angst?'

Omdat je zo fel uit je ogen kunt kijken?

'Ik heb al gehoord dat ik streng kan kijken. Mensen kunnen soms niet goed inschatten wat ik met mijn blik bedoel. Maar het zijn gewoon mijn ogen, ik ben ermee geboren.' (lacht) Bestaan er misverstanden over jou? Dat je een wilde vrouw bent die altijd avontuur nodig heeft?

'Dat is wat de mensen op tv zien. Er is natuurlijk meer. Maar op feestjes ben ik best avontuurlijk.'

Bestaat er zoiets als een verleidingskunst?
'Ik ben meestal zelf de persoon die verleidt. Ik merk dat mannen daar soms van schrikken. Ik ben een beetje een jager.'

Ben je op jacht?
'Of ik vrijgezel ben? Ja, maar dat is geen sollicitatie. Het was in ieder geval fijn om aan dit programma mee te doen. Het smaakt naar nog.'

Maandagavond zendt Canvas de derde aflevering van 'Mag ik u Kussen?' uit, een verleidingsshow waarin drie mannen strijden om het hart van één vrouw. Slechts gewapend met hun allermooiste woorden. De vrouw is hun enige waardemeter. Zij beslist wie in haar gratie valt en wie een loser is. En de inzet is niet min: de man die de vrouw het meest charmeert, mag haar op het einde kussen. De presentator van het programma is Bart Peeters, voor de gelegenheid half man, half vrouw.

Dit zijn de hoofdrolspelers van de derde aflevering:
Drie mannen
De drie mannen zijn acteur en zanger Pieter Embrechts, acteur Peter Van den Begin en stand-up comedian Philippe Geubels. In vijf spelrondes richten zij hun beste verbale pijlen op een bekoorlijke en klassevolle vrouw.

Voor Pieter Embrechts is het zijn tweede doortocht in 'Mag ik u Kussen?' In de eerste aflevering miste hij op een haar na een kus van Maaike Cafmeyer. Deze keer krijgt hij dus concurrentie van de grote Peter Van den Begin, een man die weet wat een vrouw wil – hij is er namelijk zelf geregeld één – en de kleine Philippe Geubels, die als schijnbare schlemiel wel eens verrassend uit de hoek zou kunnen komen.

Eén vrouw
De vrouw hunner dromen is tv- en radiopresentatrice Roos van Acker, al tien jaar een droom van een flink deel van mannelijk Vlaanderen. Roos is verslaafd aan correct en verheven taalgebruik en wil alleen daarmee verleid worden.

Philippe Geubels zorgde voor de sensatie tijdens het Canvas-programma 'Mag ik u kussen'. De populaire Antwerpse standup-comedian kwam als 'loser' uit de bus. Maar dat kon hem niet deren. Na het finalespel tussen Pieter Embrechts en Peter van Den Begin kwam hij op zijn kousenvoeten naar Roos van Acker toe en stelde hij de vraag :"Roos, mag ik u kussen?" Roos kon haar lach amper dwingen: "Je zit niet in de finale, man ... "

"Ach, Roos, laten we eens lekker gek doen." En dat moet je tegen deze dame niet zeggen. Prompt kreeg Philippe Geubels een dikke smakkerd van Roos van Acker. Op slinkse wijze is de gewezen Colruyt-man de winnaar van de derde uitzending van Mag ik u kussen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten