zaterdag 1 maart 2014

Ella Leyers in Aspe en Tegen De Sterren Op @ Vlaamse Vrouwen


Tijdens de zesde aflevering van Tegen de Sterren Op waagt Ella Leyers zich aan enkele opmerkelijke imitaties. Zo imiteert ze Marie Vinck, die auditie doet voor enkele nieuwe rollen. Ook een portie vampierenbloed in de persoon van Edward Cullen uit Twilight en de moordlustige Bekka uit Clan passeren de revue.

‘De opnames van tegen Tegen de Sterren Op waren ontzettend leuk om te doen. Je merkt natuurlijk dat je in een ploeg terecht komt die ontzettend goed op elkaar is ingespeeld. Het heeft wel wat wanneer je ’s morgens in de huid kruipt van een compleet ander personage dan ’s namiddags. Toen ik de vraag kreeg of ik geen zin had om hieraan mee te werken, twijfelde ik hieraan geen seconde. In familiale kring hou ik er wel van om iemand aan de keukentafel eens na te bootsen. Wanneer je een kans krijgt om mee te werken aan Tegen de Sterren Op, zeg je heus geen neen.’

Rita Batsleer, de uitbaatster van een boksclub, komt de verdwijning aangeven van haar zoon Frederiek Devusschere. De speurders ontdekken dat Devusschere enkele dagen voor zijn verdwijning Maria-Sofia di Luca(rol Ella Leyers) had aangerand. Wanneer blijkt dat Maria-Sofia de dochter is van topcrimineel Renato di Luca, moeten de speurders niet ver zoeken om een mogelijke dader te vinden...

Ella Leyers (31 augustus 1988) is een Vlaamse actrice.

Haar bekendste rol is die van Saartje Dubois in F.C. De Kampioenen.

Ze speelde gastrollen in Recht op Recht (Debbie Peeters), Witse (Katrijn Vanuffelen), Halleluja! (sollicitante), Aspe (Julie en Maria Sofia Di Lucca), het vierde seizoen van Vermist (Lotte Wijnants) en Tegen de Sterren op (Edward Cullen, Marie Vinck en Rebekka Goethals). In 2013 speelt ze een rol in de film Het Vonnis van Jan Verheyen en is te zien in de vtm-reeks Zuidflank als Eva Vandenbergh.

Ella Leyers is de dochter van Jan Leyers, en ze heeft nog drie zussen, Dorien (1984), Billie (1994) en Olga (1998). Samen met haar zus Dorien Leyers, had ze een opdracht als vliegende reporter gedurende enkele maanden bij Radio Donna, verzorgde ze een aantal filmpjes tijdens Eurosong '06 en deed ze in 2007 mee aan Beste vrienden op één.

Twilight
Belgische babe Ella Leyers: ‘Mijn keuze voor Edward Cullen uit Twilight heeft te maken met een filmpje dat ik ooit met mijn zus opnam. Daarin maakten we onze eigen persiflage op de vampierenhype. Je kan er tegenwoordig niet meer naast kijken. Ik heb dat filmpje laten zien aan de redactie van Tegen de Sterren Op. Zij waren er wel voor te vinden dat ik het ook tijdens Tegen de Sterren Op deed. Tijdens mijn voorbereidingsgesprekken had ik laten vallen dat ik het wel zag zitten om Maaike Neuville in Clan neer te zetten. Pas toen ik te horen kreeg dat ik het daadwerkelijk mocht doen, overviel me een waar ‘verdorie-‘gevoel. Om iemand zoals haar geloofwaardig neer te zetten, had ik meer studiewerk voor de boeg dan ik zelf had verwacht. Het was pas de avond voor de opnames dat ik na het bekijken van ‘Van Vlees en Bloed’ het gevoel had dat het compleet in orde. Haar manier van praten (het Leuvens-Brussels accent) zorgt er voor dat ze een heel uitgesproken stijl heeft. Bij de imitatie van Marie Vinck weet ik persoonlijk niet of deze voor de volledige 100% geslaagd is. Ik hoop alleszins dat ik iemand als Marie alle eer aandoe. Op zich is de sketch qua humorvlak best wel geslaagd.’

Zuidflank
‘Mijn hoofdbezigheid richt zich vooral naar het acteren toe. Zo ben ik momenteel bezig met de opnames voor de gloednieuwe VTM-reeks Zuidflank. Ik ben in een klein rolletje te zien in de nieuwste Jan Verheyen-film ‘Het Vonnis’. De voorbije maanden was ik op geregelde tijdstippen te zien in enkele gastrollen zoals in Aspe en Vermist.’

Ella Leyers imiteert Marie Vinck, met de beroemdste Vlaamse tetten, die auditie doet voor enkele nieuwe rollen. Ook kruipt ze in de vampierenhuid van Edward Cullen uit 'Twilight' en van Bekka uit 'Clan'.

Gunter Lamoot voert backstage een discussie met zijn spiegelbeeld (Guga Baul). Wat later in de aflevering speelt hij een verrassende gastrol in 'Familie'.

'Twilight'
Bella (Clara Cleymans) voelt dat Edward (gastactrice Ella Leyers) geen gewone jongen is.

'Clan'
De zussen Bekka (gastactrice Ella Leyers), Bibi (Clara Cleymans) en Eva (Tine Embrechts) zijn het erover eens: De Kloot (Ivan Pecnik) moet eraan. Maar buiten het medeweten van Moeke (Nathalie Meskens) natuurlijk. Er vallen massa’s onschuldige slachtoffers wanneer de zusjes hun schoonbroer proberen vermoorden.

'Familie'
De Bomma (Chris Van Espen) en Marie-Rose (Nathalie Meskens) nemen afscheid van Véronique (Clara Cleymans). Zij moet wijken voor een nieuwe versie. Later, wanneer niemand kijkt, strekt de bomma haar beentjes op Gangam Style.

Triggerfinger
Met I Will Cover bewijst de Belgische rocksensatie Triggerfinger (Jonas Van Geel als Ruben Block en Ivan Pecnik als Monsieur Pol) dat je internationaal niveau kan halen door andermans nummers na te spelen.

Andere
Bij 'Allo Allo!' wordt een quiz gehouden in Café René, met als inzet een speciale prijs.
 – Met René (Ivan Pecnik), Edith (Barbara Sarafian), Michelle (Clara Cleymans), Officer Crabtree (Guga Baul), Helga (Tine Embrechts), Luitenant Gruber (Walter Baele) en Yvette (Nathalie Meskens) –. Frank Deboosere (Chris Van Espen) komt Sabine Hagedoren (Tine Embrechts) enkele fanbrieven brengen.

Tegen De Sterren Op, Comedyshow met persiflages van bekende tv-programma's en imitaties van BV's.

Vandaag met speciale gasten Ella Leyers en Gunter Lamoot. Marie Vinck (Ella Leyers) doet auditie voor enkele nieuwe rollen. Gunter Lamoot voert backstage een discussie met zijn spiegelbeeld (Guga Baul). In Twilight voelt Bella (Clara Cleymans) dat Edward (Ella Leyers) geen gewone jongen is. De zussen Bekka (Ella Leyers), Bibi (Clara Cleymans) en Eva (Tine Embrechts) zijn het erover eens: De Kloot (Ivan Pecnik) moet eraan. Maar buiten het medeweten van Moeke (Nathalie Meskens) natuurlijk. In Familie nemen De Bomma (Chris Van Espen) en Marie-Rose (Nathalie Meskens) afscheid van Véronique (Clara Cleymans). Zij moet wijken voor een nieuwe versie (gastacteur Gunter Lamoot). Later, wanneer niemand kijkt, strekt de bomma haar beentjes op Gangam Style. De Belgische band Triggerfinger (Jonas Van Geel als Ruben Block en Ivan Pecnik als Monsieur Pol) brengt enkele covers. Bij Allo Allo! wordt een quiz gehouden in Café René, met als inzet een speciale prijs.

 Donderdag nemen de imitatoren uit het VTM-programma 'Tegen de sterren op' onder meer de serie 'Familie' op de korrel, inclusief 'De Bomma' die zich laat gaan op de hit 'Gangnam Style'.

In de aflevering zien we hoe De Bomma (Chris Van Espen) en Marie-Rose (Nathalie Meskens) afscheid nemen van Véronique (Clara Cleymans). Zij moet wijken voor een nieuwe versie. Even later, wanneer niemand kijkt, doet de bomma enthousiast aan 'Gangnam Style'.

Ella Leyers is gastactrice van dienst in de aflevering: zij speelt onder meer de sexy bekende Vlaamse actrice Marie Vinck, die auditie doet voor enkele nieuwe rollen. Ook kruipt ze in de vampierenhuid van Edward Cullen uit Twilight. Daarnaast wordt er ook geknipoogd naar de serie' Clan', waar 'de kloot' toch niet dood blijkt te zijn, hot.

Jan Leyers (54) is de helft van muziekgroep Soulsister, dat in 1988 wereldwijd een hit scoorde met The Way To Your Heart. In 1994 kwam het laatste album van de groep uit. Leyers is ook een veelgevraagd presentator van programma’s zoals De Weg Naar Mekka en Nachtwacht. Dochter Ella (24) is een actrice die al te zien was in F.C. De Kampioenen, Vermist en Tegen de Sterren Op.

Geert Hoste, Philippe Geubels, Rob Vanoudenhoven, Ozark Henry, de Clan-clan: de voorbije weken ontsnapten maar weinig tv-gezichten aan een imitatie in Tegen de Sterren Op. Tien weken lang genoten de Vlamingen van de komische persiflages van Nathalie Meskens, Barbara Sarafian, Clara Cleymans, Tine Embrechts, Guga Baul, Chris Van Espen, Walter Baele en Ivan Pecnik. Het derde seizoen van Tegen de Sterren Op.

Het einde is jammer genoeg alweer in zicht. Op donderdag 14 februari is Tegen de Sterren Op toe aan de eerste van twee compilatieafleveringen waarin de beste imitaties uit het voorbije seizoen nog eens de revue passeren. Christoff (Jonas Van Geel) en Dana Winner (Tine Embrechts) steken alvast een polonaise in gang met hun Vlaamse levensliederen en worden aanstaande donderdag muzikaal versterkt door Ozark Henry (Guga Baul), Stef Kamil Carlens (Walter Baele) en Adèle (Nathalie Meskens).

Astrid Bryan (de echte) is door het dolle heen met het kerstgeschenk dat ze van den John (Walter Baele) en de Lau (Guga Baul) heeft gekregen: unlimited head use van haar man. Laat die carpaccio, sushi, braadkip en pannenkoeken met slagroom al maar komen!
Geert Hoste (Guga Baul) blikt nog een laatste keer terug op 2012. Special guests Regi (Jonas Van Geel) en Annemie Struyf (Nathalie Meskens) lachen alvast de ziel uit hun lijf op de eindejaarsconference. Deze laatste bekomt bovendien nog volop van haar bezoek aan eerwaarde zuster Katharina (Walter Baele).

In Belgium’s Got Talent krijgen presentator Koen Wauters (de echte) en juryleden Rob Vanoudenhoven (Guga Baul), Karen Damen (Nathalie Meskens) en Ray Cokes (Chris Van Espen) een toptalent over de vloer. Kandidaat Eugène (Walter Baele) heeft een sensationele act in elkaar gebokst en verbluft de jury met zijn kunnen…

Herman Van Rompuy (Walter Baele) kocht een "book cast", maar heeft problemen met de "piece map". De Clan-zussen (Clara Cleymans, Tine Embrechts en gastacteur Ella Leyers) bedisselen een plan – of meerdere plannen – om de Kloot (Ivan Pecnik) uit de weg te ruimen. In Allo Allo hebben René (Ivan Pecnik), Edith (Barbara Sarafian), Officer Crabtree (Guga Baul), Helga (Tine Embrechts), Luitenant Gruber (Walter Baele), Herr Flick (Chris Van Espen), LeClerc (Jonas Van Geel) en Yvette (Nathalie Meskens) een probleem met de wifi. En de mannen van het BBC-programma Top Gear (Ivan Pecnik, Walter Baele en Jonas Van Geel) onderwerpen ten slotte hun jeep aan de ultieme test: een rondrit door België.

Ella Leyers imiteert Wolven actrice Marie Vinck in 'Tegen De Sterren Op'

Ella Leyers imiteert Marie Vinck, die auditie doet voor enkele nieuwe rollen in Thuis, Familie, de Deense krimi The Killing, de Kus en Komen Eten. Functioneel naakt is daarbij geen probleem, ook zonder kleren. Verder kruipt ze in de vampierenhuid van Edward Cullen uit 'Twilight' en van Bekka uit 'Clan'.

Naast de Marie Vinck bloot auditie nog:
'Familie'
De Bomma (Chris Van Espen) en Marie-Rose (Nathalie Meskens) nemen afscheid van Véronique (Clara Cleymans). Zij moet wijken voor een nieuwe versie. Later, wanneer niemand kijkt, strekt de bomma haar beentjes op Gangam Style.

Enkele reacties na de Marie Vinck parodie op twitter:
-Ella Leyers is echt subliem als Marie Vinck en Maaike Neuville. Los erop! #tdso

-Geniaal hoe Ella Leyers de stemmen van Marie Vinck en Maaike Neuville doet. Beetje eng zelfs. #tdso

-De Marie Vinck imitatie in #tdso was zeer komisch...

-Geweldige Ella Leyers als Marie Vinck in #tdso :') #functioneelnaakt

-LOL Ella Leyers heeft dezelfde grote cupmaat als Marie Vinck #tdso
Slaat de vonk over in 'Aspe'

Een ontmoeting. Een wederzijdse klik. Een woordenwisseling. Een goed gesprek. Een kus. Dat is het liefdespad dat hoofdinspecteur Van In (Herbert Flack) en café-uitbaatster Eva Schoofs (Ann Ceurvels) bewandelen.

Op woensdag 27 februari 2013 volgt het moment waarop de 945.165 Aspe-kijkers van vorige week (goed voor een marktaandeel van 30,6% op VVA 18-54, alle cijfers live +5) al even naar uitkijken: een eerste kus.

Inspecteur Smeekens (Adriaan Van den Hoof) heeft echter minder geluk in de liefde. Hij heeft het er moeilijk mee dat zijn collega Cockx (Hilde De Baerdemaeker) een relatie heeft met hun kendoleraar. En het zit Smeekens al helemaal niet mee wanneer hij tijdens het onderzoek naar de verdwijning van Frederiek Devusschere een oude bekende (Dimitri Leue) tegen het lijf loopt die erg agressief uit de hoek komt...

De speurders ontdekken al snel dat Devusschere – zoon van boksclubuitbaatster Rita Batsleer (Lulu Aertgeerts) – enkele dagen voor zijn verdwijning Maria-Sofia di Luca (Ella Leyers) had aangerand, die in dezelfde club bokst. Wanneer blijkt dat Maria-Sofia de dochter is van topcrimineel Renato di Luca (Marc Van Eeghem), moet het team van Van In niet ver zoeken om een mogelijke dader te vinden...

Rob De Maegd (Ludo Hoogmartens) ontdekt met wie zijn vrouw Patricia (Tine Van den Brande) een afspraak had de avond van haar dood. Hij zoekt de man op en het komt tot een confrontatie...

Acteurs

    Herbert Flack (hoofdinspecteur Pieter Van In)
    Ludo Hoogmartens (inspecteur Rob De Maegd)
    Hilde De Baerdemaeker (inspecteur Jelle Cockx)
    Adriaan Van den Hoof (inspecteur Tom Smeekens)
    Michel Van Dousselaere (commissaris Roger De Kee)
    Herman Boets (wetsdokter Leo Vanmaele - Gastacteur)
    Greet Rouffaer (onderzoeksrechter Andréa Kosinsky - Gastacteur)
    Ann Ceurvels (Eva Schoofs - Gastacteur)
    Dimitri Leue (Diego Maartens - Gastacteur)
    Lulu Aertgeerts (Rita Batsleer - Gastacteur)
    Marc Van Eeghem (Renato di Luca - Gastacteur)
    Ella Leyers (Maria Sofia di Luca - Gastacteur)

Dimitri Leue met hanenkam in ‘Aspe': 'Ze hebben me een maand raar bekeken'

Dimitri Leue verschijnt in ‘Aspe' als een arrogante bokser, mét hanenkam.

 Je haar in een landingsbaan laten scheren: Dimitri Leue (38) kan het warm aanbevelen. De acteur kreeg een hanenkam voor een gastrol als bokser in Aspe.

Dimitri Leue speelt in Aspe een bokser die verdacht wordt van betrokkenheid bij een verkrachting. Maria-Sofia di Luca (Ella Leyers), een talentvolle boxster, wordt onder de douche bij haar borsten gepakt en naakt verkracht, terwijl er een plastic zak over haar hoofd zit. Bloot zittend wordt ze achtergelaten in de douche ruimte. Een arrogant en gevaarlijk stukje crapuul, zegt de acteur. ‘Daar hoort uiteraard een aparte look bij', oppert hij. ‘ Wat dacht je van een hanenkam? , zeiden ze toen ik voor het eerst op de set stond. Waarom niet, dacht ik, daar kan ik wel even mee rondlopen. Het heeft me een maand rare blikken opgeleverd, al weten de mensen dat ik acteur ben en dat je daarom wel eens van kapsel verandert. Indrukwekkend is het wel, zo'n hanenkam. Mensen krijgen een beetje schrik van je. Het begon me op te vallen dat ik me ernaar begon te gedragen, een beetje stoer doen.'

Harige kathedraal

Trainen hoefde Dimitri niet te doen: hij stond sowieso al scherp. ‘Dat heb ik te danken aan mijn genen en aan Deugd & Volharding Mortsel, mijn turnclub van vroeger. Ik loop nog altijd graag, ik speel badminton en zaalvoetbal. Op dit moment speel ik een theatervoorstelling De Marcellini's waarin ik onder meer salto's maak, jongleer en een truc doe op een paard. Als je acteur bent, moet je getraind zijn. Ook Herbert Flack, ja. Als ik een verzorgde kapel heb, heeft hij een immense kathedraal. Weliswaar een kathedraal met haar op.' (lacht)

Voor de bokssport is Dimitri Leue niet in de wieg gelegd. ‘Ik ben er te kleinzerig voor. Een bokser spelen kan ik wel. Ik speel zelden een arrogante klootzak, dit was fijn om te doen. Ik heb trouwens voor die gastrol in Aspe ook een paar valse tattoos laten zetten. Ik heb tegen de mensen van make-up gezegd: Laat die tattoos maar staan, wie weet wat het thuis oplevert . Ik kan u zeggen dat ik een héél fijne nacht heb gehad.'

Broers en zussen vrijdag in 'Zot van Vlaanderen'

Gemiddeld 622.016 (live +4) -goed voor een marktaandeel van 25,9 % (VVA 18-54)- kwisten gezellig met Staf en Mathias Coppens mee tijdens de zesde aflevering van 'Zot van Vlaanderen'. Op vrijdag 4 mei 2012 staat er een nieuwe portie grappen, grollen, kwissen, muziek en niet onbelangrijk... amusante familieweetjes, op het programma. Rani De Coninck heeft immers broers en zussen in de 'Zot van Vlaanderen'-spelarena uitgenodigd. Niet om de familiebanden aan te halen, maar om ze voor één avondje op een ludieke manier letterlijk op het spel te zetten.

Het ene team bestaat uit actrice Ella Leyers, JOE fm-presentatrice Heidi Van Tielen en presentator en Clouseau-opperhoofd Koen Wauters. Zij nemen het op tegen hun grote broer of zus: Dorien Leyers, Erika Van Tielen en Kris Wauters.

Om het familiefeestje compleet te maken, zijn uiteraard ook teamkapiteins Staf en Mathias weer van de partij. De broers zijn het ondertussen al gewoon dat zij aan de andere kant van de tribune staan, met alweer een nieuwe portie vrolijk gekibbel tot gevolg.

In deze voorlaatste aflevering komen we te weten wie ten huize Leyers de vuilniszakken buitenzet, wat Heidi met koprollen heeft, hoe het met Koens cocktailkennis gesteld is, wat een amperbroekie is en hoeveel procent van de Vlamingen al eens de wet overtrad door aan wildplassen te doen.

Het 'Zot van Vlaanderen'-orkest zorgt voor de muzikale noten van onder meer Luc Van Acker, Johan Verminnen en Jo Lemaire.

1 opmerking:

  1. Verdorie lekker meid in Aspe. Niet dat ik het goedkeur, maar het moet toch moeilijk zijn van haar af te blijven als je onder de adrenaline zit door je bokstraining en haar dan naakt in de douche ziet staan.

    BeantwoordenVerwijderen