dinsdag 1 april 2014

Tine Embrechts in Tegen de Sterren op en Vlaanderen Vakantieland @ Vlaamse Vrouwen"Een schip in de haven is veilig, alleen zijn schepen daar niet voor gemaakt". Tine Embrechts voegt in Vlaanderen Vakantieland Start to cruise de daad bij de wijze woorden van Wiliam Shedd. Aan boord van de MSC Divina kiest ze het ruime sop voor een cruise in stijl langs Italië, Griekenland, Turkije en Kroatië.

Aan boord van een cruiseschip valt altijd iets te beleven. Overdag rust je uit in bikini aan een van de zwembaden, koks bereiden overheerlijke buffetten en ’s avonds staan verschillende shows op het programma. Bovendien brengt het schip je veilig en wel naar een volgende bestemming: reizen was nog nooit zo comfortabel.

Na Italië en Griekenland meert Belgische babe Tine Embrechts op de vierde reisdag aan in Turkije. Ze bezoekt er de historische site van Efese. Uit opgravingen blijkt dat de stad erg modern was voor haar tijd: het toiletsysteem met waterleiding met stromend water was revolutionair in de oudheid.

Net zoals het grootste amfitheater ter wereld: in de Antieke Oudheid werden sterfscènes ook echt uitgevoerd voor de 24000 toeschouwers. De acteurs werden voor de gelegenheid vervangen door slaven. Een gezellig avondje uit, heet dat dan.

Het voordeel van je per schip te verplaatsen, is dat je de kans hebt om een stad vanuit een andere hoek binnen te komen. “Voor Istanbul is het de beste manier”, zo zegt Dirk Vermeiren. “De skyline ziet er geweldig uit vanop het water”. En hij kan het weten: als journalist en Turks correspondent kent hij als geen ander de geheimen van het voormalige Constantinopel.

De blauwe moskee, de Aya Sofia en de overdekte Bazaarmarkt zijn de toeristische trekpleisters van Istanbul. Maar Dirk toont Tine Embrechts ook een andere kant van de grootste stad van Turkije. Net over de Galatabrug, die Europa en Azië met elkaar verbindt, kom je in een andere wereld terecht. De Westerse vernieuwing en Oosterse traditie smelten hier samen tot het kleurrijke en stijlvolle Karaköy. Een wijk met moderne musea, trendy restaurantjes en hippe designwinkels.

REPORTER: Tine Embrechts
REGISSEUR: Marijne Bruggeman

Een 8-daagse cruise op de Middellandse Zee kan al voor de gemiddelde richtprijs van 849 euro per persoon op basis van een binnenkajuit in vol pension. In die prijs zijn inbegrepen: overnachting, drie maaltijden per dag, entertainment, fitness -en sportfaciliteiten. Niet inbegrepen: dranken, vluchten, transfers, servicekosten, excursies en persoonlijke uitgaven.

in Istanbul * Lokanta Maya

Lokanta Maya is een trendy en modern restaurant. Tine Embrechts kan er gezellig komen lunchen.

"Een schip in de haven is veilig, alleen zijn schepen daar niet voor gemaakt". Tine Embrechts voegt de daad bij de wijze woorden van Wiliam Shedd. Aan boord van de MSC Divina kiest ze het ruime sop voor een cruise in stijl langs Italië, Griekenland, Turkije en Kroatië.

In het derde deel van de cruise reist Tine via het Kroatische Dubrovnik terug naar het beginpunt van de route, Venetië. Op dag zes meert het schip niet aan en dat is voor Tine het perfecte moment om zich eens goed te laten verwennen met een Balinese massage. Geheel naakt laat ze zich eens lekker oliën en en haar borsten verwennen door de kundige handen van de masseuse.

De volgende dag duikt Tine Embrechts eerst in bikini in het water en later in het oude stadsgedeelte van Dubrovnik, een wirwar van kleine straatjes en trappen. De Vlaamse Sabine Gouhie volgde haar man naar zijn geboorteland Kroatië en woont al twaalf jaar in de ‘parel van de Adriatische kust’. Zij kent blindelings de weg in het ommuurde stadscentrum dat door UNESCO erkend werd.

Het einde van de reis komt stilaan in zicht en het cruiseschip neemt met een schitterend avondfeest afscheid van zijn gasten voor het weer naar Venetië vaart. Daar trekt Tine  opnieuw de stad in. Venetië heeft veel van zijn mystiek te danken aan haar traditionele maskers en dus springt Tine voor haar vertrek nog even binnen bij Nancy, voor een korte inleiding in de geheimen van het Venetiaanse masker.

Met spijt in het hart en een koffer vol herinneringen (en souvenirs) sluit Tine haar cruise af. Op acht dagen bezocht ze vier landen en zeven steden. En dat zonder één keer zeeziek te worden.

Mooi hoe Cath Luyten en de andere reporters van Vlaanderen Vakantieland werkelijk álles in de strijd gooit om ons in de winterspecial van 'Vlaanderen Vakantieland' te overtuigen van de schoonheid van Lapland. Zelfs een naakte saunabeurt in de sneeuw is niet te veel.

Die reporters van Vlaanderen Vakantieland toch: ze wandelen, klimmen, zwemmen, duiken en vliegen zich de longen uit het lijf om de kijkers thuis net dat beetje extra te bieden.

Erika van Tielen ging al naakt in een sauna, maar reporter Cath Luyten (32) ging nog een stapje verder: de vrouw van sportjournalist Frank Raes is volledig naakt te bewonderen terwijl ze in Lapland richting sauna holt, poedelnaakt, en aansluitend in haar blootje een ijskoude duik neemt.

De VRT was al zo handig om die beelden in het reclamefilmpje voor deze aflevering te gebruiken. Dat is de aandachtige kijker niet ontgaan, merkte Cath Luyten. 'Ik was donderdag voor Vlaanderen Vakantieland aan het filmen in Tremelo voor Damiaan. Op de markt waren werkmannen bezig. Een van hen sprak me aan: Zijt gij dat die daar bloot in dat water springt? Ja, dus.'

Of dit het eerste blote achterwerk van een bekende Vlaamse vrouw in Vlaanderen Vakantieland is, is niet zeker(volgens de overlevering zouden ook de bekende Vlaamse vrouwen Sabine Hagedoren, Tine Embrechts, Katja Retsin, Geena Lisa en Manuela Van Werde al met naakt achterwerk in Vlaanderen Vakantieland te zien zijn geweest, evenals een nipslip of niple slip van de borsten van Evy Gruyaert red.), maar opvallend is het wel.. '

In dat deel van de wereld heeft bijna iedereen een sauna: je kunt er niet omheen. Ze zitten er úren in en nemen hun thee of sterkedrank mee. Ik vond het flauw om daar in badpak of bikini in te stappen, dat doen ze daar niet. Dus deed ik het maar zonder kleren en uiteraard gebruikten ze net dat moment in een filmpje voor deze aflevering. Of Frank dit al gezien heeft? Ik had het hem verteld. Ik wacht nu op het moment dat we die aanloop naar de sauna samen kunnen doen.' (lacht)

Op zaterdag 2 maart 2013 worden in het Congrestheater van Hasselt voor de zesde keer de Vlaamse Televisiesterren uitgereikt. Vandaag werden alle genomineerden bekend gemaakt.

Beste Presentatrice

An Lemmens
Francesca Vanthielen
Frieda Van Wijck
Martine Tanghe

Beste Lifestyleprogramma

1000 Zonnen
Dagelijkse Kost
Groenland
Vlaanderen Vakantieland

Beste Actrice

Barba Sarafian
Inge Paulussen
Tine Embrechts
Veerle Baetens

Wordt het dit jaar een atypische Nacht van de Vlaamse Televisiesterren? Het antwoord is ja en nee. Eerst de nee. In de voorbije 5 jaar werden nogal vaak de grote namen in de bloemetjes gezet. Denk maar aan Koen De Graeve. Ondanks zijn schitterende vertolking als Antwerps burgemeester in 'Deadline 14/10' is hij dit jaar niet genomineerd.

En ook Ja, omdat er toch nog altijd namen zijn die jaar na jaar terugkeren. Zo hebben Veerle Baetens, An Lemmens en Martine Tanghe opnieuw een nominatie te pakken.


* Güloglu baklava
Tine Embrechts probeert baklava, het typische zoete nagerecht met noten bij Güloglu baklava. Het lekkers wordt er niet enkel gegeten als dessert, maar ook als lunch.

* Namli
In deze winkel vind je verschillende Turkse kazen, olijven, vleessoorten en zoetigheden.

Izmir - Efese
Efeze was vroeger een havenstad, maar nu ligt de stad op bijna 10 kilometer van de zee. Eind 19de eeuw startten Oostenrijkse archeologen met de opgraving van de stad. Onder meer een ingenieus toiletsysteem, een mausoleum en het bordeel werden blootgelegd. Efese heeft ook het grootste amfitheater in de wereld.

in Istanbul
* Aya Sofia
De Aya Sofia is een voormalige kathedraal en moskee in Istanboel. Tegenwoordig doet het majestueuze gebouw dienst als museum.

* Kruidenbazaar
Op de overdekte markt in Istanboel leert Tine Embrechts verschillende Oosterse specerijen kennen.

* Galatabrug
De Galatabrug scheidt Azië van Europa. Je hebt er bovendien een mooi panorama over de stad.

* Karaköy
De wijk Karaköy, aan de overkant van de Galatabrug is een oude havenwijk met smalle straatjes. De laatste jaren vind je er steeds meer cafeetjes en kunstgalerijen.

* Kagithane (The House of Paper) en Bej Kahve

Kagithane is een designshop met veel speelse accessoires die verwijzen naar Istanbul. Bej Kahve is in hetzelfde pand ondergebracht. Het is een ideale eetgelegenheid voor een lekkere lunch.

* Istanbul Modern
Istanbul Modern werd geopend in 2004. Het museum stelt werk van verschillende Turkse moderne kunstenaars tentoon. Vanuit het restaurant op de bovenverdieping heb je een mooi uitzicht over de stad.

* Cruisen op de Middellandse Zee net als Tine Embrechts
Kennismaken met Malaga, Venetië, Dubrovnik, Mykonons of Haifa, het kan tijdens een twee of drie weken durende cruisevakantie. De Michelin reisgids raadt 58 aanlegplaatsen aan, verspreid over de prachtige westelijke en oostelijke kusten van de Middellandse Zee (ISBN
9789401406024).
www.lannoo.be

* Italië: de best bewaarde geheimen (Siegfried De Vaere en Carine Cuypers)
Italië is het vakantieland bij uitstek. Dit boek vertelt alle geheimen en kleine anekdoten uit het land van Verdi en Michelangelo (ISBN 9789058595845, uitgeverij Davidsfonds).
www.davidsfonds.be

* Capitool Reisgidsen: Italië
De Capitool Reisgidsen zijn sterk visueel opgebouwd en vormen de ideale gids voor je reis door Italië, met handige plattegronden en tips voor hotels, musea en restaurants (ISBN: 9789041033239, uitgeverij Van Reemst).
www.capitool.nl

* Michelin Groene Gids: Noord-Italië
De Groene Gids is een overzichtelijk adresboekje met slaap-, eet- en andere leuke adresjes, geselecteerd door Michelin. Er staan mooie kleurenfoto's en heldere kaarten in en je leest tips en suggesties voor het hele gezin (ISBN: 9789020974904).
www.lannoo.be

* Inside Out reiskit: Veneto en Venetië
De reiskit bevat een reisgids op zakformaat, twee kaartjes, een handige reisplanner en een wegenkaart. Handig verpakt in een plastic hoes, zodat alles beschermd wordt tegen weer en wind (ISBN: 9781904766926, uitgeverij Compass Maps).

Tine Embrechts (30 mei 1975) is een Vlaams theater- en televisie actrice en zangeres.

Embrechts figureert als jong meisje in de dramaserie Moeder, waarom leven wij?.

Sinds 1994 maakt ze met onder andere Dimitri Leue, broer Pieter Embrechts en Adriaan Van den Hoof deel uit van de theatergroep De Kakkewieten. De Kakkewieten verwierven in 1995 Vlaamse bekendheid met hun optredens in de showprogramma's De Vliegende Doos en de Liegende Doos, met Bart Peeters. In 1995 speelde ze mee als figurant in Kulderzipken.

Van opleiding is ze meester in de Dramatische kunsten, ze behaalde dit diploma in 1997 met onderscheiding aan de Studio Herman Teirlinck. In het theater toerde Tine Embrechts jarenlang met Jukebox, liedjes op verzoek met Lucas Van den Eynde en Nele Bauwens, naast een hele reeks stukken met Het Toneelhuis ion, de Roovers, tg Stan, en jeugdtheaters Laika, BRONKS en HETPALEIS. Van 1999 - 2009 was ze zangeres van El Tattoo del Tigre en sinds 2005 als Shania de Bie zangeres bij Hormonia. Daarnaast is ze actief in de band Embryo's met haar twee broers Bert Embrechts en Pieter Embrechts.

Beroemd werd ze onder andere met haar typetjes Heidi van Petrick ("HHHHallo met HHHHeidi"), Kelly, de sexy naakte porno-actrice en ons Irene uit de zes seizoenen van Het Peulengaleis (1999 - 2005), samen met Bart Peeters en Hugo Matthysen. In de serie is ze ook een groupie van Peerens van The Clement Peerens Explosition. Tine Embrechts kreeg voor haar rollen in Het Peulengaleis in 2003 de Plateauprijs, als beste Vlaamse tv-actrice. Van 2000 tot 2003 was ze een vaste waarde in Nefast voor de feestvreugde. In 2009 speelt ze mee in de nieuwe Ketnet-jeugdserie Click-ID.

Embrechts was in 2007 een week te gast in het crossmediaal kunstprogramma LUX en ging ook in 2007 samen met vriendin Tine Reymer de uitdaging aan in Beste vrienden. Ze kwam ook in het nieuws toen de pers uitbracht dat Embrechts in 2008 het omstreden Uplace-project in Machelen aanprees in een promospot. Ze doet ook af en toe een reportage in Vlaanderen Vakantieland en presenteerde het avontuurlijk programma De Kinderpuzzel aan de zijde van Bart De Pauw op Eén (VRT). In het najaar van 2010 was ze samen met Karlijn Sileghem te zien in de fictieve talkshow op Canvas presenteren genaamd Anneliezen. In het najaar van 2012 speelde ze op Eén in de geroemde serie Quiz Me Quick als de harde tante Gwendy.

Tine Embrechts is gehuwd met de Mexicaan Roman Santos en moeder van twee zonen.

Film Tine Embrechts
    Brasserie Romantiek (2012) - Sylvia
    Turquaze (2010) - Ann Peters
    Dirty Mind (2009) - Sandra
    Nefast voor de feestvreugde 4 (2003) - Wendy
    Nefast voor de feestvreugde 3 (2002) - Wendy
    Nefast voor de feestvreugde 2 (2001) - Wendy
    Nefast voor de feestvreugde (2000) - Wendy
    Rosie (1998) - Passante


Televisie Tine Embrechts
Hoofdrollen
    Tegen de Sterren op - Dana Winner / Heleen / ... (2012-heden)
    Quiz Me Quick - Gwendy (2012)
    Anneliezen - Annelies / Lut / Plurielle / Olga / Zonnebloem (2010)
    Click-ID - Monique Verdonck (2009-2010)
    Het Peulengaleis - Heidi / Kelly / Irène (1999-2005)

Gastrollen
    In Vlaamse velden - Juffrouw Blommaert (2013)
    Tegen de Sterren op - Máxima Zorreguieta / Sabine Hagedoren (2012)
    Zingaburia - Mursprunsus (2011)
    Tegen de Sterren op - Máxima Zorreguieta / Sabine Hagedoren / Lore Van de Weyer (2011)
    Zone Stad - Dorien Vervoort (2010)
    Witse - Mathilde Blève de Hainaut (2010)
    Los zand - Charlotte Willekens (2009)
    Witse - Merel De Laet (2008)
    Kulderzipken - Alsdaniër (1997)
    De vliegende doos - Kakkewiet (1995)
    De liegende doos - Kakkewiet (1995)
    Moeder, waarom leven wij? - Rosa (1993)


Tine Embrechts: “Sport helpt om je lichaam te aanvaarden zoals het is”


Dankzij u is Antwerpen heel 2013 Europese sporthoofdstad. Onze stad kreeg deze prestigieuze titel omdat twee op drie Antwerpenaars aan sport doen en de vijf waarden van sport volop beleven: plezier, gezondheid, fairplay, doorzettingsvermogen en samenhorigheid. Dat geldt ook voor actrice en sportambassadeur Tine Embrechts die elke week haar loopschoenen aantrekt voor een rondje Rivierenhof.
"Mijn loopschoenen gaan altijd mee"

Tine Embrechts: “Lopen is een leuke manier om nieuwe plekken te ontdekken. Als ik op tournee ben, gaan mijn loopschoenen altijd mee. Zo verkende ik onlangs nog een leuke nieuwe buurt in Parijs. In Antwerpen probeer ik twee keer per week te lopen nadat ik ´s ochtends mijn kinderen naar school heb gebracht. Meestal doe ik een tour van tien kilometer door het Rivierenhof. Antwerpen heeft een fantastisch aanbod aan uitgestippelde routes, je hoeft maar in de loopgids te kijken en te kiezen.

Goede stevige sport beha
Lopen leeft onder de mensen en dat vind ik een positieve evolutie. Tien jaar geleden had niemand nog van de Ten Miles gehoord en nu loopt de halve stad mee. Het helpt mij dat er zulke evenementen zijn. Doordat iedereen erover praat, krijg ik zin om mee te doen. Ik hoop dat mijn eigen enthousiasme net zo aanstekelijk werkt, want ik ben overtuigd van de positieve effecten van sport. Het houdt je fit en gezond,en ik voel me beter in mijn vel als ik gelopen heb. Het gaat er niet om aan een ideaalbeeld te willen voldoen, of om een fotomodellenmaat te bereiken. Sport helpt juist om je lichaam te aanvaarden zoals het is. Ik voel me er ook rustiger door in mijn hoofd. In mijn beroep word je weleens zenuwachtig als je voor veel volk moet spelen. Als ik voor een voorstelling ga hardlopen, voel ik me de hele avond kalmer en zekerder. Bovendien kom ik zo nog eens buiten. Het doet me altijd deugd om een eend of eekhoorn tegen te komen in het Rivierenhof. ”
Identikit

    Naam: Tine Embrechts
    Leeftijd: 37
    Woonplaats: Antwerpen, Borgerhout
    Belangrijkste sportprestatie: 10 Miles in 1 uur en 27 minuten, Antwerpen 2012

Voor Tine Embrechts voor Vlaanderen Vakantieland  inscheept bezoekt ze Venetië, de stad van gondels en carnaval. Blogster Silvia neemt haar op sleeptouw langs de bekende en minder bekende parels van de stad.

Het dogenpaleis, de brug der zuchten en het San Marcoplein hoeven al lang geen introductie meer.Net buiten de toeristische zone, in bar Cantina do Spade probeert Tine 'cichetti'. Een assortiment kleine Zuiderse hapjes met een glaasje witte wijn: de perfecte lunch voor de echte Italianen.

Ook de MSC Divina is een toonbeeld van Italiaanse stijl. Het schip is 333 meter lang en telt 1751 kajuiten. Terwijl de kapitein koers zet naar een nieuwe bestemming, kan je genieten in het casino, de bowling of spa, fitness, zwembad, theater of dineren in een van de zeven restaurants.

De eerste stop van de cruise is Bari. Het is de stad van verse vis, zelfgerolde pasta én van Sinterklaas. Zijn beenderen werden in 1087 meegeroofd uit Myra in Turkije en in Bari bewaard. Zo werd de stad het populairste pelgrimsoord van Zuid-Italië.

Het schip volgt een strak tijdschema en brengt Tine Embrechts naar het Griekse Olympia. Dat oude tempelcomplex voor Zeus is de bakermat van de Olympische spelen. Atleten streden om de eer en een lauwerkrans in de disciplines boksen, worstelen, paardrennen, verspringen, speerwerpen, discuswerpen en  hardlopen.

Van het vroegere complex is niet zo veel overgebleven, maar met een goede reisgids én een beetje fantasie verrijst de stad uit de ruïnes en komen de atleten tot leven.

REPORTER: Tine Embrechts
REGISSEUR: Marijne Bruggeman

Een 8-daagse cruise op de Middellandse Zee kan al voor de gemiddelde richtprijs van 849 euro per persoon op basis van een binnenkajuit in vol pension. In die prijs zijn inbegrepen: overnachting, drie maaltijden per dag, entertainment, fitness -en sportfaciliteiten. Niet inbegrepen: dranken, vluchten, transfers, servicekosten, excursies en persoonlijke uitgaven.

in Venetië
* Cantina do Spade In Spanje hebben ze de tapas, in Venetië de cicchetti. Het zijn kleine hapjes die je naar je eigen smaak en zin combineert. Echte Venetianen eten cicchetti met een glaasje witte wijn erbij.

in Bari
* Quartiere delle orecchiette
In twee steegjes vlakbij het castello svevo maken vrouwen verse pasta. Ze rollen zeven dagen op zeven verschillende soorten orecchiette, cavatelli en orecchioni.

* Trattoria Terranima
Een goede tip voor heerlijke pasta in Bari is de trattoria Terranima. Versgemaake italiaanse gerechten in een authentiek kader. Een aanrader!

in Venetië
* Silvia in Venice
Silvia Dessenibus is een echte Venetiaanse. Op haar blog silviainvenice.blogspot.com schrijft ze over haar ervaringen in haar thuisstad. Vol trots toont ze Tine Embrechts haar favoriete plekken.

* San Marcoplein en -basiliek
Het San Marcoplein is een van de bekendste pleinen ter wereld. Het plein en de gelijknamige basiliek zijn genoemd naar San Marco, de beschermheilige van de stad. De kerk werd gebouwd in 1607 en was eeuwenlang de privékerk van de doge. Later werd ze tot kathedraal gewijd.
www.basilicasanmarco.it

* Dogepaleis (Palazzo Ducale)
Het dogepaleis was de woning van de Doge, de leider van de republiek Venetië. Vandaag heeft het gebouw haar politieke functie verloren. Het staat opengesteld voor het publiek en huisvest een museum met meesterwerken van onder meer Tintoretto en Tiziano.

* Brug der zuchten (Ponte dei sospiri)
De brug der zuchten verbindt de achterkant van het dogepaleis met de gevangenissen. Het is de allerlaatste plek waar veroordeelden het daglicht zien voor ze opgesloten werden. De brug is genoemd naar de zuchten die de wanhopige gevangenen slaakten.

in Bari
* Basilica di San Nicola
Bari is de stad van Sint-Niklaas. Zijn relieken worden in 1087 uit Myra geroofd en meegenomen naar Bari. Men bouwde een basiliek om de stoffelijke resten te bewaren. De stad groeide zo uit tot het populairste pelgrimsoord van Zuid-Italië.

* Lungomare
Je kan gezellig wandelen langs de dijk, waar vissers hun verse vangst verkopen.

in Griekenland
* Katalolon
Het cruiseschip komt in Griekenland aan in Katakolon. Dat havenstadje  is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Olympia.

* Olympia
Bijna 2000 jaar geleden stond op deze plek een heiligdom ter ere van Zeus. De belangrijkste gebouwen zijn de tempel voor Zeus en de palaestra, waar de atleten verbleven voor de Olympische spelen.

De Kloot is dan toch niet dood in 'Tegen De Sterren Op'

Ella Leyers imiteert Marie Vinck, die auditie doet voor enkele nieuwe rollen. Ook kruipt ze in de vampierenhuid van Edward Cullen uit 'Twilight' en van Bekka uit 'Clan'.

Gunter Lamoot voert backstage een discussie met zijn spiegelbeeld (Guga Baul). Wat later in de aflevering speelt hij een verrassende gastrol in 'Familie'.

'Twilight'
Bella (Clara Cleymans) voelt dat Edward (gastactrice Ella Leyers) geen gewone jongen is.

'Clan'
De zussen Bekka (gastactrice Ella Leyers), Bibi (Clara Cleymans) en Eva (Tine Embrechts) zijn het erover eens: De Kloot (Ivan Pecnik) moet eraan. Maar buiten het medeweten van Moeke (Nathalie Meskens) natuurlijk. Er vallen massa’s onschuldige slachtoffers wanneer de zusjes hun schoonbroer proberen vermoorden.

'Familie'
De Bomma (Chris Van Espen) en Marie-Rose (Nathalie Meskens) nemen afscheid van Véronique (Clara Cleymans). Zij moet wijken voor een nieuwe versie. Later, wanneer niemand kijkt, strekt de bomma haar beentjes op Gangam Style, hot en niet te verwarren met gangbang style.

Triggerfinger
Met I Will Cover bewijst de Belgische rocksensatie Triggerfinger (Jonas Van Geel als Ruben Block en Ivan Pecnik als Monsieur Pol) dat je internationaal niveau kan halen door andermans nummers na te spelen.

Andere
Bij 'Allo Allo!' wordt een quiz gehouden in Café René, met als inzet een speciale prijs.
 – Met René (Ivan Pecnik), Edith (Barbara Sarafian), Michelle (Clara Cleymans), Officer Crabtree (Guga Baul), Helga (Tine Embrechts), Luitenant Gruber (Walter Baele) en Yvette (Nathalie Meskens) –. Frank Deboosere (Chris Van Espen) komt Sabine Hagedoren (Tine Embrechts) enkele fanbrieven brengen.

Luk Wyns zet het nieuwe jaar in op restaurant. Hij speelt voedselinspecteur Benny Bax van de Smaakpolitie. Zijn zoektocht naar smetteloze restaurantkeukens loopt uit de hand. Daarnaast kruipt hij ook in de huid van zedenflik Charles in Code 37. Terwijl Hannah Maes (Clara Cleymans) hoe langer hoe meer flashbacks krijgt, zoekt Charles een plek om ongestoord te roken.

OOK NIEUW in Tegen de Sterren op
GEERT HOSTE
Geert Hoste (Guga Baul) werpt tijdens zijn eindejaarsconference een ludieke blik op het voorbije jaar. Onder meer Pascale Platel (Walter Baele), Regi (Jonas Van Geel), Karen Damen (Nathalie Meskens), Rob Vanoudenhoven (Guga Baul), Annemie Struyf (Nathalie Meskens), Philippe Geubels (Nathalie Meskens, Erik Van Looy (Jonas Van Geel), Tom Lenaerts (Guga Baul) en Selah Sue (Clara Cleymans) zitten in de zaal.

FREDDY THIELEMANS EN PHILIPPE MOUREAUX
In Terzake voelt Kathleen Cools (Clara Cleymans) de Brusselse tenoren Freddy Thielemans (Ivan Pecnik) en Philippe Moureaux (Walter Baele) aan de tand over het schrijnende mobiliteitsprobleem in onze hoofdstad.

MARTIN HEYLEN EN KARL LAGERFELD
In God en klein Pierke trekt Martin Heylen (Jonas Van Geel) naar Parijs voor een exclusief gesprek met modegoeroe Karl Lagerfeld (Walter Baele). Hij wil de mens achter de beroemde zonnebril leren kennen, maar dat blijkt geen evidentie.

MUZIKALE ACT
Lana Del Rey (Clara Cleymans) zingt haar nieuwste hit Networking Games.

ANDERE
Danni Lowinski (Tine Embrechts) krijgt een gekende profeet over de vloer. Royalty volgt Filip (Walter Baele) en Mathilde (Nathalie Meskens), die de loopgraven in de Westhoek bezoeken ter voorbereiding van de herdenkingen aan de Eerste Wereldoorlog. De heren van Top Gear (Ivan Pecnik, Walter Baele en Jonas Van Geel) zetten hun België-odyssee verder. Ze dachten dat ze alles al gezien hadden, maar ons Belgische verkeerssysteem blijft hen verbazen. Johan Boskamp (Ivan Pecnik) maakt reclame voor zijn boek.

Tegen de Sterren op
De bomma uit Familie danst de Gangam Style. Een hilarische aflevering dus.

MET SPECIALE GASTEN ELLA LEYERS EN GUNTER LAMOOT

Ella Leyers imiteert Marie Vinck, die auditie doet voor enkele nieuwe rollen. Ook kruipt ze in de vampierenhuid van Edward Cullen uit Twilight en van Bekka uit Clan.

Gunter Lamoot voert backstage een discussie met zijn spiegelbeeld (Guga Baul). Wat later in de aflevering speelt hij een verrassende gastrol in Familie.

ANDERE
Bij Allo Allo! wordt een quiz gehouden in Café René, met als inzet een speciale prijs.
– Met René (Ivan Pecnik), Edith (Barbara Sarafian), Michelle (Clara Cleymans), Officer Crabtree (Guga Baul), Helga (Tine Embrechts), Luitenant Gruber (Walter Baele) en Yvette (Nathalie Meskens) –

De TV-tip van prins Filip (Walter Baele).
Frank Deboosere (Chris Van Espen) komt Sabine Hagedoren (Tine Embrechts) enkele fanbrieven brengen.

'Tegen de Sterren Op' viert kerst bij Astrid Bryan

Ook in L.A. wordt Kerst gevierd. Jammer genoeg is den John (Walter Baele) vergeten om een kerstcadeau te kopen voor zijn donutty Astrid (de echte). Samen met de Lau (Guga Baul) probeert hij snel nog een amazing present in mekaar te steken.

De echte Lau, duikt in het ziekenhuis op bij Dr. House (Guga Baul) met een vreemde klacht. Zus Astrid (de echte) vindt dat haar broer overdrijft.

'Allo 'Allo!'
De volledige negenkoppige cast van 'Tegen de Sterren Op' schittert in de Britse komedieserie 'Allo 'Allo!'. Wanneer René (Ivan Pecnik) draadloos internet installeert in zijn café, beseft hij nog niet welke problemen hij zich op de hals haalt. Ook met Edith (Barbara Sarafian), Michelle (Clara Cleymans), Officer Crabtree (Guga Baul), Helga (Tine Embrechts), Luitenant Gruber (Walter Baele), Yvette (Nathalie Meskens), Herr Flick (Chris Van Espen) en LeClerc (Jonas Van Geel).

'Danni Lowinski'
Danni Lowinski (Tine Embrechts) krijgt van een plaatselijke jongere (Nathalie Meskens) het verwijt dat ze niet geloofwaardig is als advocate én als Genkse.

Kathleen Cools en Joke Schauvlieghe
Minister van cultuur Joke Schauvliege (Jonas Van Geel) lag onder vuur omwille van haar strenge geluidsnormen. Kathleen Cools (Clara Cleymans) interviewt haar vanuit de 'Terzake'-studio tijdens een werkbezoek aan het alles behalve geluidsarme festival Pukkelpop.

Véronique De Kock
VIJF-omroepster Véronique De Kock (Chris Van Espen) kondigt een nieuwe aflevering van 'Astrid in Wonderland' aan.

Free Souffriau
Free Souffriau (Clara Cleymans) zingt Ann Christy.

Muzikale act
Gangnam Style, het meest bekeken internetfilmpje van 2012, wordt door Selah Sue (Clara Cleymans) en Regi (Jonas Van Geel) in een nieuw jasje gestoken.

Tine Embrechts kruipt nog eens in de huid van weervrouw Sabine Hagedoren in Tegen de Sterren op.
Op donderdag 12 januari zagen gemiddeld 870.000 kijkers (live +5) hoe Roos Van Acker voor 'Tegen de Sterren Op' in de huid kroop van Royalty-gezicht Kathy Pauwels en schlagerkoningin Laura Lindsey. Hiermee bereikte de achtste aflevering van het humoristisch programma een marktaandeel van 35,7% (VVA 18-54) en een piek van 957.914 (live +5). Op donderdag 19 januari verrassen verschillende gastacteurs van het huidige seizoen van 'Tegen de Sterren Op' de kijker met nieuwe imitaties: Adriaan Van den Hoof is Jo De Poorter, Jacques Vermeire speelt Herbert Flack in zijn ‘Aspe’-personage Pieter Van In, de kijker kan de 2 verschillen tussen Els De Schepper en Lesley-Ann Poppe zoeken, Tine Embrechts kruipt nog eens in de huid van de rondborstige weervrouw  Sabine Hagedoren, en Bart Peeters... die speelt gewoon zichzelf.

"Boezem van Sabine Hagedoren in de verf gezet"
Ook de vaste cast neemt enkele nieuwe typetjes op zich. Verder naast de imitatie van Sabine Hagedoren in 'Tegen de Sterren Op' Steven Van Herreweghe (Chris Van Espen) is klaar voor alweer een nieuwe aflevering van 'De Pappenheimers'. An Lemmens (Nathalie Meskens), Tom Lenaerts (Guga Baul) en Sien Eggers (Jonas Van Geel) spelen de finale. In 'TV Makelaar' heeft Jo De Poorter (Adriaan Van den Hoof) een afspraak met de familie De Boeck. Hij polst wat hun wensen zijn en gaat voor hen op zoek naar de geschikte woning, met de champagne al in de aanslag. Staf Coppens (Chris Van Espen) ontvangt vandaag een speciale gast in de spelarena van ‘Binnen de Minuut’: Bart Peeters. Het wordt een emotionele opname voor Staf. Pieter Van In (Jacques Vermeire) en Carine Neels (Clara Cleymans) trekken in 'Aspe' op onderzoek uit wanneer een lijk wordt ontdekt. Commissaris De Kee (Ivan Pecnik) polst bij hoofdinspecteur Van In naar de stand van zaken. Prins Filip (Walter Baele) heeft een nieuw talent ontdekt en hij geeft een kleine demonstratie. Siegfried Bracke (Ivan Pecnik) ontmoet Lesley-Ann Poppe (Els De Schepper)  in de 'Man bijt Hond'-rubriek 'Blind Date'.

Jeroen Meus  (Adriaan Van den Hoof) maakt ‘iet eel lekker’ klaar in 'Dagelijkse Kost'. Veel meer dan 'e goei eike' heeft hij daarvoor niet nodig. Sabine Hagedoren (Tine Embrechts) in 'Het Weer'. Kato Callebaut (Nathalie Meskens) sluit de aflevering af met een muzikale act. Ode aan de grote borsten van Sabine Hagedoren Elke week is er in ‘Tegen De Sterren Op’ een gast-imitator. Onlangs was dat Tine Embrechts, zangeres, actrice en comédienne. “Imiteren was nieuw voor mij,” zegt Tine. “In de zomer zat ik in ‘Villa Vanthilt’ in de uitzending waarin Nathalie Meskens centrale gaste was. Sindsdien zijn we vriendinnen en gaan we samen koffies drinken. En toen vroegen de bazen van DED’s It: ‘Zou het niet leuk zijn als je eens meedeed in ‘Tegen de Sterren Op’?’ Ik was er wat bezorgd over: ga ik dat kunnen? Een vaste formule voor imiteren bestaat er niet. Iedereen doet het op zijn manier.”

“Ik heb er al lang van gedroomd om eens weervrouw te mogen spelen. Die blue key met die landkaarten, het leek me interessant om dat eens uit te proberen. Bovendien is Sabine Hagedoren de weervrouw waar ik de meeste sympathie voor heb. Toen ik het voorstelde, wist ik niet dat Chris Van Espen al bezig was met Frank Deboosere. Ik heb allerlei weerberichten van Sabine Hagedoren zitten te bekijken maar kon haar niet op uitgesproken tics betrappen." "We hebben natuurlijk de prachtige boezem van Sabine Hagedoren wat in de verf gezet en ik heb mijn best gedaan om haar stem vast te krijgen. Met kleurlenzen en een pruik kom ik qua uiterlijk in ieder geval al in haar buurt. Ik heb Sabine Hagedoren na een feestje op de VRT verteld dat ik haar nadoe. Ik weet niet of ze er echt blij mee is. Het was in ieder geval niet de bedoeling haar erdoor te sleuren.”

Tine Embrechts vast lid van ‘Tegen de Sterren op’

Er staat een derde seizoen van 'Tegen de Sterren op' gepland. De uitzendingen starten op donderdag 13 december 2012 en lopen door in 2013. De vaste kern acteurs is uitgebreid met Tine Embrechts.

Voor de ploeg van het vtm-programma is Tine Embrechts geen onbekende. Vorig jaar in 'Tegen de sterren op' werd er met gastacteurs gewerkt en toen was Tine ook van de partij. Zo kroop ze destijds in de huid van de Nederlandse prinses Maxima, Tom Boonens vriendin Lore en sexy weervrouw Sabine Hagedoren.

De voltallige cast is weer van de partij. Er werd even gevreesd dat Clara Cleymans en Barbara Sarafian verstek moesten geven omdat zij in opnames zitten van de nieuwe Een-series 'De Ridder' en 'In Vlaamse Velden', maar dat is niet het geval.

De vaste ploeg van 'Tegen de Sterren op': Tine Embrechts, Nathalie Meskens, Jonas Van Geel, Clara Cleymans, Walter Baele, Ivan Pecnik, Barbara Sarafian, Chris Van Espen en Guga Baul.

Zoveel nieuwe personages zullen er te zien zijn in Tegen De Sterren Op. Daarom wordt de ploeg vast versterkt door Tine Embrechts. Ze speelde eerder al Lore Boonen, Prinses Maxima en Sabina Hagedoren, en zal ze o.a. Danni Lowinski imiteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten