donderdag 11 oktober 2012

Katerine Avgoustakis zangeres @ Vlaamse VrouwenTweevoudig ‘Eurosong’- deelneemster “Katerine Avgoustakis” ook wel de Vlaamse Dance Queen genoemd, pakt komende zaterdag 6 december in de sjieke trendy discotheek Versuz in Hasselt, uit met haar tweede full album ‘Overdrive’. Het hebbeding bevat 17 songs die – en daar zijn wij van Zangtalent zeker van – in geen enkele discotheek, bij geen enkele dj en bij geen enkele dance freak in het cd- rek zal ontbreken. Wij hadden in Versuz Antwerpen een leuke babbel met de bloedmooie Vlaamse dancing Queen en konden achteraf via het internet de nummers al beluisteren. Ons oordeel & advies: ‘Zeker kopen’, want het is een flashy hippe dansplaat met tal van hitgevoelig materiaal. Als dat de dansliefhebbers in Vlaanderenland niet aanspreekt, dan weten wij het ook niet meer.

Alle registers opentrekken!
Voor haar tweede full album, werd door Vlaamse Vrouw Katerine en haar platenfirma Mostiko, kosten noch moeite gespaard. Het team rond Katerine deed wat het moest doen en ging in zee met grote namen – laat ons gerust stellen – het kruim van de popproducers! “Inderdaad lacht de Limburgse schone. We kunnen ons niet permitteren om de bal mis te slaan. Immers veel artiesten raken de dag van vandaag, niet eens meer aan een platencontract. Ik kruis mijn vingers dat de mensen van Mostiko in mij geloven en in mijn carrière willen investeren. Vandaar dat we alle register hebben opgetrokken en beroep hebben gedaan op onder andere: Yves Guillard, Mon ’s Jegers (Laura) en Frank Jordens (Kay Styles). Maar ook op Regi Penxten en Yannick Fonderie, mochten zich artistiek uitleven!”

Het was de laatste tijd een beetje stil rond jouw persoon. Stilte voor de storm? “Och, iedereen denkt dat ik van het showtoneel was verdwenen, maar dat is niet zo. Weet je, een bekende persoon heeft het zelf in de hand hoeveel keer hij in de media komt. Er waren ontzettend veel interviewaanvragen over mijn privéleven, maar daar ga ik niet op in. Ik heb altijd geprobeerd om privé en showbizz van elkaar te scheiden en tot nu toe is me dat aardig gelukt. Daardoor vragen de mensen zich af of ik nog wel met muziek bezig ben.”

“Natuurlijk ben ik nog met muziek bezig! Zelfs al had ik geen platencontract meer, dan nog zou ik met muziek bezig zijn. Muziek, is immers mijn levensadem. Ik heb de laatste maanden heel veel opgetreden – wat ik nog altijd het liefste doe – en daarnaast heb ik een massa tijd doorgebracht in de studio. Ik ben ook alleen gaan wonen, heb een appartementje gekocht en naar mijn zin ingericht en daar kruipt ook enorm veel tijd in. Tot slot heb ik ook geprobeerd mijn sociaal leven oppeil te houden en tijd geïnvesteerd in de mensen van wie ik houw”, benadrukt Katerine heel serieus. “Kortom, windstil is het zeker niet geweest. De batterijen zijn nu weer opgeladen en geloof met het nieuwe album voor de deur, vliegen we er weer in als nooit te voren!”

“upon the catwalk” soundtrack Topmodel op 2BE!
Katerine, je bent niet het lelijke eendje, maar een bloedmooie jonge sexy dame waarmede veel jongemannen graag zouden willen mee uitpakken! Maar ik zag jou als persoon, niet direct in Topmodel! Ik kan mij zelfs niet van de indruk ontdoen, dat jij privé eerder verlegen en timide bent van aard. Hoe zijn de mensen van Topmodel in godsnaam bij jou terechtgekomen? En mogen we Katerine in de toekomst nog bewonderen als een catwalk model?

“Dat er verschillen bestaan tussen Katerine privé en Katerine als showgirl, kan ik niet ontkennen. Ik kom heelwat zelfzekerder over op een podium dan gewoon thuis of op straat. Ik moet wel bekennen dat ik wat verlegen ben, maar timide is misschien er net iets over.” “Ik houw er wel van om me modieus naar het publiek te profileren, ik vind dit belangrijk, zeker als vrouw. Bij mannen ligt het soms heel anders, ze kunnen bij wijze van spreken op het podium gaan staan in hun vrijetijdskleding. Maar je hoeft geen schrik te hebben, ik ga in de toekomst de televisieschermen niet tooien als catwalk model tijdens een of andere modeshow. Tenzij….. dat het voor een goed doel zou zijn.”

“Nee, al heb ik al wat ervaring met fotoshoots en is: “Upon the Catwalk” nu de soundtrack voor ‘Topmodel’ op 2BE, het echte modellenwerk laat ik liever over aan de professionele modellen. Die hebben immers de perfecte maten”, lacht Katerine. “Nee, alle gekheid op een stokje….. er was zakelijk contact tussen de platenfirma en de makers van Topmodel en 2BE en de platenfirma heeft mij voorgesteld om dit nummer die speciaal voor het programma geschreven werd, in te zingen. Ze vonden in mij de ideale persoon. Ik heb de song niet zelf geschreven, maar er zit wel een grappig verhaal aan vast. De producer die het nummer had geschreven kwam met een eerste versie af, maar direct na de opname zei ik al: ‘Ik voel het niet, ik vind het niet oké!’ Maar de producer bleef het maar goed vinden, terwijl ik altijd maar beweerde dat het niet goed was. Maar wat niet goed was kon ik op dit moment niet uitleggen. Toen heeft hij het herschreven en toen zag ik het wel meteen zitten en was de producer blij dat ik hem het nummer liet herschrijven!” verklapt Katerine ons het verhaal achter deze song.

Is het als artiest makkelijk om je in te leven in een song die jezelf niet hebt geschreven, wilden we ook nog weten. “Ja, antwoordt Katerine zonder aarzelen. Op voorwaarde, dat je je verbonden voelt met de tekst. Ik heb nog nooit een nummer gezongen, waar ik niet een stuk van mezelf zou kunnen in terugvinden. Dat zou heel raar zijn, denk ik.

“Overdrive” toepasselijke titel voor album!
Vanwaar deze titel en dekt de vlag de lading? “Ik vind de titel heel toepasselijk. Ik heb hem zelf gekozen en de platenmaatschappij en het management waren onmiddellijk akkoord. En het is toepasselijk omdat het een heel dansbaar album is geworden. ‘Poppy’-nummers, dance, het is eigenlijk zo dansbaar dat het je toch een of andere swung geeft! Het laat danslustigen in overdrive verzinken!”

“Eén van mijn eerste vereisten was: dat het album als één geheel moest klinken, maar dat ieder nummer toch zijn eigenheid en identiteit moet kunnen bewaren! Anders zou ik het te saai gaan vinden. En als ik het saai vind, dan denk ik dat mijn fans en het publiek het ook saai zouden vinden. Dat is mijn persoonlijke opinie en ervaring. Ik vind als ik luister naar albums van collega’s, dat je het na drie nummers al hebt gehad, want ze klinken allemaal hetzelfde en dat wou ik net doorbreken! Fans en publiek mogen zich op het album ook verwachten aan muzikale invloeden van de jaren ’90 met stevige sounds!” Katerine kijkt al reikhalzend uit naar haar showcase op Sinterklaasdag, dit in heet gezelschap van de kandidaten en finalisten van Topmodel. Bedoeling is dat ze daarmee een heuse discotoer gaan opzetten doorheen Vlaanderen.

Toekomstgericht?
Opmerkelijk aan Katerine haar nieuwe album is, dat de Limburgse zelf heeft meegewerkt aan twee songs. Wat mogen we van Katerine als componist – tekstschrijver toekomstgericht nog verwachten? “Ik was actief betrokken bij de geboorte van “Treat Me Like a Lady” en “Loose My Mind”. Ik had een aantal ideeën wat de melodielijn betrof en die werden dan samen verder uitgewerkt met de producers. Maar soms heb ik nog van die momenten dat mijn inspiratie ver te zoeken is. Naar de toekomst toe sta ik niet afkerig tegen nieuwe pogingen en zeg ik ‘ja’, maar iedereen moet wel beseffen dat het niet zomaar vanzelf komt. Je moet het hebben van één bepaald moment.” Van kindsbeen af, zit je achter het pianoklavier, je hebt de mogelijkheid om zingen en piano te combineren, wanneer mogen we in die zin iets van Katerine verwachten? “Ja , ik zie het me nog doen hoor en ik wil wel, maar de tijd is nog niet rijp. Als ik het doe, dan zal het tijdens een theatertour zijn met allemaal luisterliedjes. Daar immers komen tekst en muziek pas volledig tot hun recht! Het zou mooi zijn, mocht ik de discotoer kunnen afwisselen met een theatertournee, maar dat is nog niet voor morgen. Ik houw niet van half werk, dus de fans en de muziekliefhebbers zullen wat dat betreft, nog even op hun honger blijven zitten!”

Klaar voor internationale doorbraak?
Katerine hoopt natuurlijk stiekem op een internationale doorbraak. Maar is ze er klaar voor zo vroegen wij ons af. "Dat zou reuze en super zijn! Je moet weten, Vlaanderen is maar piepklein en voor degenen die in Vlaanderenland van hun muziek kunnen leven, is dat echt een voorrecht! Dus ik besef maar al te goed dat ik tot dit kransje behoor en ben dan ook zeer dankbaar dat ik daar bij hoor! Vandaar ook dat ik momenteel kies voor discomuziek, omdat we daarin toch proberen ons te profileren van anderen. Weet je…. Een platenbaas krijgt dagelijks stapels aanbiedingen, om daartussen op te vallen en je te laten opmerken, moet je heel veel geluk hebben en met luisterliedjes is dat toch zo moeilijk waar te maken. Als ik op een bedrijfsfeest met een liveband mag optreden, heb ik zangtechnisch ook meer voldoening, maar daar koop je geen boterhammen mee!” “Ik wil internationaal doorbreken en de rest zien we later wel. Ik ben heel blij dat er nu buitenlandse interesse de kop opsteekt en misschien is dit nieuwe album de aanzet voor een mooi buitenlands avontuur a la Kate Ryan, Lasgo, Sylver, enz.! ” In Australië, Nederland en Canada prijkt Katerine aan de top van enkele dance charts met ‘Ultrasonic’.

"Daar ben ik dus héél blij mee en fier op," zegt Katerine. "We zijn momenteel ook bezig met onze contacten in Griekenland te mobiliseren en er zijn ook releases gebeurd in Spanje, Zuid-Afrika en Polen. Ook de Scandinavische landen, Rusland en Japan reageren enorm positief. Concrete plannen zijn er dus nog niet, maar de positieve reacties en interesse betekenen wel al veel voor mij"n vindt de Vlaamse popdiva met Griekse roots. "Ook voor mijn producers is dat enorm fijn en een beloning voor het harde werk en de opofferingen die zij dagdagelijks leveren." Nu Hadise voor Turkije naar het Eurovisie Songfestival in Moskou mag, zou onze Katerine daar zeker ook niet misstaan. Misschien moeten we ex-minister van Media Geert Bourgeois en cultuurminister Bert Anciaux op pad sturen om de Griekse omroep ERT ervan te overtuigen dat er in Vlaanderen daar ene Katerine perfect zou passen in het plaatje van het hele Eurovisie Songfestivalgebeuren!

Mooi Sinterklaas geschenk!
Eindelijk is het tweede album van de oogverblindende Limburgse met Griekse roots, Katerine Avgoustakis, een feit! Maar liefst 17 nummers staan er op ‘Overdrive’. Het album bevat onder andere drie remixen van eerder uitgebrachte songs, er zit een – wat je een cover zou kunnen noemen – bij, maar het is zodanig herwerkt en het steekt totaal in een ander nieuw jasje, dat het bijna niet meer te herkennen is. Nee, het is een album geworden met allemaal songs die schitteren. Het ene nummer moet niet onderdoen voor het andere, wat maakt dat je de cd eigenlijk nooit beu wordt. Als je ’t mij vraag wordt het album echt een schot in de roos! Katerine Avgoustakis en Mostiko nodigen jou graag uit op de showcase van ‘Overdrive’, dit als Sinterklaasgeschenk op zaterdag 6 december 2008. Place to be: Discotheek Versuz in Hasselt. Bevestigen op mail uiterlijk 3 december, kan via info@mostiko.be met naam en e-mailadres. Gratis inkom voor 21 uur mits bevestiging. De signeersessie met Katerine Avgoustakis heeft plaats tussen 22u en 22u30. Iedereen is daarna welkom om te blijven voor de Saturnights @ Versuz party! De deuren gaan open om 20 uur. Katerine staat met haar showcase op het podium om 21u en om vanaf 22u – is ze paraat voor de signeersessie.

Sexy zangeres Katerine stelt haar album ‘Overdrive’ voor tijdens een showcase in Club Versuz in Hasselt. Het is haar tweede album, en daarvoor heeft ze samengewerkt met ondermeer Regi Penxten. Katerine heet voluit Katerine Avgoustakis, ze is een Limburgse van Griekse afkomst. In 2005 was ze winnares van Star Academy.Geen opmerkingen:

Een reactie posten