woensdag 23 februari 2011

Wendy van Wanten 'Voor eens & voor altijd' @ Vlaamse Vrouwen


In Voor eens & voor altijd gaan Tom Lenaerts en Michiel Devlieger op zoek naar vooroordelen van hun gasten om er voorgoed komaf mee te maken. In de eerste aflevering waren Jo Vandeurzen en Wendy Van Wanten te gast, twee mensen die niets met elkaar te maken hebben.

'Ik ben altijd nerveus voor iets nieuws', zei Vandeurzen vooraf. Dat bleek ook. Belgische Babe Wendy Van Wanten was dan weer vooral op haar hoede. 'Ik ben ook een serieuze madam', probeerde ze ons te overtuigen, waarna ze een naakt fragment uit het archief wilde wissen omdat ze 'niet zo tevreden was over haar haartooi'.

Dat de humor niet van de gasten zou komen, was al snel duidelijk. Maar ook Lenaerts en Devlieger waren niet in vorm. Het verliep allemaal wat stroef, het ritme zat niet goed. Voor eens & voor altijd kabbelde. De grapjes van Lenaerts en Devlieger kwamen niet altijd goed uit de verf: de vondsten die op papier allicht fantastisch leken, kwamen op het scherm niet allemaal over.

Het idee om de deontologische commissie van de VRT te testen met een nummer van de Zangeres Zonder Naam, was zo'n blindganger. En toen het - nog maar eens - over het privé-leven van Wendy Van Wanten ging, moesten we zelfs geeuwen.

Alleen de oude naakt beelden van Wendy Van Wanten in de PinUp Club waren een hoogtepunt.

Maar er waren evengoed hilarische momenten: 'het naaidoosje van mijn moeder', de grote zenuwen oftewel de grote borsten van Wendy van Wanten, het filmpje over de overslaande stem van Vandeurzen, de rubriek 'zijn de onbekende Vlamingen op?'. Het was te weinig om van een geslaagd humorprogramma te spreken, maar we willen Voor eens & voor altijd graag een tweede, derde en zelfs vierde kans geven. Omdat er genoeg materiaal voorhanden is om echt goede afleveringen van te maken. En omdat Lenaerts en Devlieger beter moeten kunnen.

Tom Lenaerts is ook op Canvas een publiekstrekker. Met Michiel Devlieger lokte hij 465.419 kijkers naar 'Voor eens & voor altijd'.

Zo was het de voorbije week uitkijken naar wat de Eén-kleppers Bart Peeters en Tom Lenaerts zouden doen op Canvas. De strijd is voorlopig beslecht in het voordeel van Lenaerts en zijn kompaan Michiel Devlieger, die voor een kleine 500.000 kijkers - niet echt Canvascijfers - 'voor eens & voor altijd' afrekenden met de vooroordelen over Jo Vandeurzen en voormalig seksmodel Wendy Van Wanten.

Wendy Van Wanten (49) heeft haar levensgezel Frans Vancoppenolle (46) na een reeks blunders ontslagen als haar manager. Haar oudste zoon Dylan noemt dit "de beste beslissing die mama ooit heeft genomen".

Haar zaken worden voortaan weer behartigd door Guy Beyers, die met zijn ex-vriendin Micha Marah aan het hoofd staat van Benelux Theater.

Manager-vriend overleden
Drie jaar geleden taande de roem van Wendy Van Wanten. Haar manager en tevens vriend Danny De Waele was overleden en dat was ook zakelijk een pijnlijke gebeurtenis voor Wendy. Het vtm-programma 'Wie Wordt De Man van Wendy?' bezorgde haar wat extra publiciteit én een nieuwe liefde. Wendy en Frans kregen ook een dochter, Estelle, en Frans wierp zich op als Wendy's nieuwe manager.

Rampzalig
Maar dat liep niet van een leien dakje. Frans zou verkeerde beslissingen hebben genomen, met "desastreuze gevolgen", zo meent Dag Allemaal. Boekingen bleven uit en haar jongste cd 'Durf te Leven' gooide ook al geen hoge ogen.

Oude bekenden
Wendy Van Wanten heeft onlangs de knoop doorgehakt en Frans bedankt voor zijn diensten. Ze laat zich voortaan weer begeleiden door de mensen die haar destijds samen met de overleden Danny naar de top hebben gebracht. Ook producer Jack Rivers, die destijds tekende voor de successen van Wendy, gaat zich weer over haar ontfermen.

Guy Beyers: "We broeden op een aantal ideeën die Wendy Van Wanten weer naar de top moeten helpen. Ik moet toegeven, het is de hoogste tijd voor haar. We moeten grotendeels weer van nul beginnen. Wendy Van Wanten had nog wel contracten voor optredens, maar zeker niet veel. Wij trekken dat binnen de kortste keren recht".

Voor een goed begrip: de liefdesrelatie tussen Wendy en Frans blijft intact. Meer nog: volgens Beyers zijn zowel Frans als Wendy opgelucht dat Frans zijn taak als manager neerlegt.

Haar grote liefde
Beyers: "Frans heeft alles een beetje onderschat, vrees ik. Eigenlijk mag het hem niet worden verweten dat hij grote fouten maakte. Hij had geen ervaring in dit vak. Als er problemen waren, wist hij niet hoe hij die moest oplossen. Het is voor Wendy Van Wanten ook niet makkelijk geweest te merken dat veel mensen Frans niet moeten hebben. Hij is immers haar grote liefde en ik heb het gevoel dat haar verliefdheid nog niet is afgenomen. Frans is geen kwaaie kerel, maar hij is als een kip zonder kop aan zijn taak van manager begonnen. Zo heeft hij veel ambras gemaakt, met dramatische gevolgen voor Wendy".

Geluisterd naar zoon
Wendy's oudste zoon Dylan (24) heeft weliswaar amper nog contact met zijn moeder en is aardig gebrouilleerd met zijn stiefvader, maar juicht de koerswijziging toe. "Drie jaar na Danny's overlijden heb ik mijn ma aangeraden om muzikaal onderdak te zoeken bij Guy Beyers. Toen had ze daar geen oren naar, maar uiteindelijk heeft ze dus toch naar mij geluisterd. Guy en Jack zijn mensen met een goeie neus voor hits. Zo heeft ook Sam Gooris veel te danken aan Jack. En Belle Perez is in zijn opnamestudio begonnen".


Geen opmerkingen:

Een reactie posten