donderdag 2 september 2010

Sabine Appelmans bikini in 'Eeuwige Roem' @ Vlaamse Vrouwen


Carine Verbauwen valt af in 'Eeuwige Roem'

Het klassement van 'Eeuwige Roem' wordt vanavond grondig door elkaar geschud. Roger De Vlaeminck en Jo Planckaert verliezen hun leiderspositie aan Ulla Werbrouck en Carine Verbauwen overleeft de vijfde aflevering niet. Vlaamse Vrouw Sabine Appelmans staat mooi in de middenmoot. In de vijfde aflevering van 'Eeuwige Roem' worden de kampioenen getest op hun doorzettingsvermogen.

De eerste proef is een duikproef. Roger De Vlaeminck en Jo Planckaert geven verrassend snel op en de anderen grijpen hun kans om punten in te halen op de twee leiders. Marnicq Bervoets gaat letterlijk en figuurlijk erg diep en is na afloop de uitputting nabij. Marleen Renders is er op voorhand niet gerust in, maar overtreft in bikini zichzelf. Toch is het uiteindelijk Ulla Werbrouck die de proef wint. In het klassement staat ze nu op een ex aequo met Roger De Vlaeminck.

De tweede proef die peilt naar het doorzettingsvermogen van de kandidaten wordt gespeeld op een roltrap, midden in de nacht. Onderaan de roltrap, die naar beneden gaat, liggen vijf blokken. De opdracht is om bovenaan de roltrap zo snel mogelijk een toren te bouwen met die vijf blokken. Roger geeft tot ieders verrassing opnieuw snel op en ook Jo slaagt niet in zijn opzet. Bij Ulla gaat het de goede kant op, maar uiteindelijk valt ook haar toren om. De drie leiders halen dus geen punten. Betty Vansteenbroek weet wel een volledige toren te bouwen. Ze wint de proef en gaat vooruit in het klassement. Sabine Appelmans en Carine Verbauwen worden mooi tweede en derde. Ulla staat nu alleen aan de leiding in het klassement. Roger wordt tweede, maar is blij dat de druk van de leidersplaats niet meer op zijn schouders rust.

In de derde proef leggen de sporters zich vast aan een elektroshocktoestel, een apparaat dat elektrische impulsen geeft. De sporters kunnen zelf de sterkte van die schokken kiezen en laten zien hoeveel doorzettingsvermogen ze hebben. Alle sporters gaan tot het maximumniveau van honderd, behalve Sabine Appelmans. Zij krijgt dan ook minder punten dan de anderen.

De nachtproef wordt gespeeld door Betty Vansteenbroek en Carine Verbauwen. Ze krijgen één glazen bal die ze binnen de tien minuten over een muur naar de tegenstander moeten gooien, zonder hem te breken. Het gaat voor beiden goed, tot Carine te hard gooit en de bal buiten valt. Carine moet daardoor als eerste vrouw naar huis.

De gebeurtenissen in de vijfde aflevering hebben het klassement van 'Eeuwige Roem' flink door elkaar geschud. Ulla staat aan kop in het klassement, op de voet gevolgd door Roger en Marleen. Maar de anderen hebben veel achterstand goedgemaakt, zodat iedereen in principe weer kan winnen…

Wat al een tijdje in de lucht hing, werd gisteren bevestigd op de website van Kim Clijsters. De voormalige US open-winnares gaat dit jaar een aantal exhibitiewedstrijden spelen. Hoeveel en tegen welke speelsters is voorlopig onduidelijk. Zo heeft ze de hoop op een comeback van één van onze twee tennisparels nieuw leven ingeblazen.
Overal wordt druk gespeculeerd over een mogelijke comeback van Kim Clijsters. Hoewel het voorlopig koffiedik kijken blijft, sluit Sabine Appelmans een totale terugkomst in het tenniscircuit niet uit.

"Ik denk niet dat Kim al bezig is met een echte comeback", zegt Sabine Appelmans, de kapitein van het Fed Cup-team. "Ze heeft altijd voor haar plezier gespeeld en nu heeft ze weer zin om op de court te staan", zegt Appelmans aan Sporza. "Ik kan me voorstellen dat ze niet verder wil kijken dan die exhibiematchen. Ze wil zich geen druk opleggen."

"Vanaf afstand zie je weer de positieve zaken van het tennis", denkt Appelmans. "Vroeger werkte ze steeds toe naar een doel en welllicht mist ze dat nu wel. Een terugkomst van Kim zou enkel een stimulans zijn voor de jonge talenten. Dan kan ze een voorbeeld zijn waaraan ze zich optrekken."

"Ik ben er 100 % zeker van dat Kim nog een WTA-toernooi zou kunnen winnen. Ze zal misschien Jelena Dokic gezien hebben op de Australian Open. Dat kan haar moed gegeven hebben", zegt Sabine Appelmans.

"Eerst zal ze willen weten wat haar niveau is. Maar als ze fit is en ervoor gaat, dan kan ze de top 10 halen. Het niveau van het vrouwentennis is niet spectaculair gestegen."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten