zaterdag 5 maart 2011

Ann Christy concert van Free Souffriau @ Vlaamse Vrouwen


Op 4 april brengt Eén de hoogtepunten van de Ann Christy-concerten die Free Souffriau in februari gaf in het voormalige postsorteercentrum van Berchem.

Met de concerten bracht de winnares van Steracteur sterartiest en finaliste van Zo is er maar één hulde aan Ann Christy (ESF 75), die in 2009 precies 25 jaar overleden is. De show wordt een ideale opwarmer voor Free's album 'Een beetje AnNders', dat op 6 april in de winkels zal liggen.

In februari maakte Free Souffriau – alias Mega Mindy of Nette uit de musical Daens – een gesmaakt debuut als soloartieste.

Tijdens twee concerten in het voormalige postsorteercentrum Antwerpen X bracht ze een hommage aan Ann Christy, die in 2009 precies 25 jaar overleden is.

Free bracht er nummers uit haar nieuwe cd 'Een beetje AnNders', waarin ze enkele memorabele liedjes van Ann Christy in haar eigen interpretatie brengt. Eén was erbij en maakte een opname van de concerten. Het resultaat is op 4 april te zien op Eén.

Free Souffriau, die eerder al schitterde als winnares van Steracteur sterartiest en finaliste van Zo is er maar één, stond er tijdens de concerten niet alleen voor.

Ze werd begeleid door een kinderkoor en een zestienkoppig orkest onder leiding van Miguel Wiels. Zo is er maar één-winnaars Nicole & Hugo (ESF 73) traden bovendien op als special guests.

Free Souffriau zingt Ann Christy Een beetje AnNders

Vanaf 6 april 2009 zal de full CD Free Souffriau zingt Ann Christy Een beetje AnNders in de winkel liggen.

Free Souffriau – de glansrijke winnares van Steracteur/Sterartiest, finaliste van Zo is er maar één en bejubeld als Nette in de succesvolle musical Daens – brengt hiermee haar eerste solo CD met nummers van Ann Christy.

Free Souffriau: “Ik ben al lang verliefd op de muziek van Ann Christy. Zelfs van voor mijn deelname aan Zo is er maar één, wist ik dat ik er meer mee wilde doen. In 2009 is Ann 25 jaar overleden, maar haar muziek blijft mooi en leeft nog steeds bij heel veel mensen.”

Op deze allereerste solo CD van Free Souffriau staan 14 zorgvuldig gekozen nummers. Free bracht deze nummers in februari tijdens twee live concerten in Antwerpen X.

Zowel pers als publiek waren enorm enthousiast over haar interpretatie. Eind april komt er een DVD met daarop dit live concert en op 4 april wordt het uitgezonden op Eén.Geen opmerkingen:

Een reactie posten