vrijdag 17 juni 2011

Sabine Appelmans was superblij met comeback Kim Clijsters @ Vlaamse Vrouwen


Sabine Appelmans was na de 3-2 overwinning in de Fed Cup-interland tegen Canada in de wolken. "Ik ben superblij met het resultaat." Flipkens vulde aan: "We gingen ervoor en het lukte, schitterend."

"Ik ben superblij met het resultaat", zegt Sabine Appelmans, de trotse kapitein van de Belgische nationale Fed Cup-ploeg. "Dit is waar ik op gehoopt had. Ook ben ik superblij met de comeback van Kim Clijsters."

Sabine Appelmans roemde de inzet van haar speelsters. "Wickmayer was ongelooflijk sterk. Flipkens (die in het begin van de week ziek was, nvdr) koos voor het team door niet te spelen in de enkelwedstrijden, maar er wel te staan in de beslissende dubbelpartij. Hendler heeft alles gegeven en Mestach wordt een grote madam."

"Voor mij liep de dubbelwedstrijd perfect", zegt een fiere Flipkens. "Aan het net speelde ik sterk en achter mij stond een sterke Wickmayer. De hele tijd pepten we elkaar op om dat derde punt voor België binnen te halen. Dat lukte. Onze communicatie was pefect. Die was beter dan bij de Canadezen en dat maakte het verschil."

Op de steeds wederkerende vraag of Kim Clijsters binnen 10 maanden er weer bij is in de Fed Cup bleef Sabine Appelmans op de vlakte. "Dat zullen we zien. Natuurlijk is het een voordeel dat je de volgende keer een sterke tegenstander treft. Voor Kim Clijsters is dat interessanter. Maar ik geloof trouwens dat we zonder Kim ook naar Wereldgroep I kunnen. Als je ziet hoe de meisjes die dit weekend gespeeld hebben evolueren, is er volgens mij veel mogelijk."
Geen opmerkingen:

Een reactie posten