zaterdag 21 juli 2012

Ellen Petri @ Vlaamse vrouwen


Ellen Petri (Merksem, 25 mei 1982) was de Miss België van 2004.

Op zondag 12 december 2003 werd zij tot Miss België 2004 gekroond. Vlaamse vrouw Ellen Petri verscheen daardoor geregeld in bikini of badpak in verschillende mannenbladen zoals Ché, P-Magazine, Menzo en Maxim.

De Merksemse nam tevens deel aan de 54ste Miss World verkiezing en won er twee prijzen: de “Top Fashion Designer Award” voor haar jurk; een creatie van couturier Nicky Vankets en ook de "Miss Cyber Press Award" als meest fotogenieke deelneemster.

In 2006 speelde ze een gastrolletje in het tweede seizoen van de serie Spoorloos Verdwenen, als de vriendin van digitaal rechercheur Kevin De Jong.

Ook in 2006 werkte ze mee aan heiligschennis door te poseren in lingerie in een biechtstoel van de kapel van Salve Mater in Lovenjoel (bij Bierbeek) en te poseren met een priester tussen de benen. De fotoreportage was gemaakt voor het mannenblad P-Magazine.

Eind 2006 speelde Vlaamse vrouw Ellen de belezen beauty in De show van het jaar. Elke aflevering las ze een citaat voor uit een boek geschreven door een praatgast.

In juni 2007 begint Ellen te werken als presentatrice bij Belgacom TV. Ze presenteert er wekelijks het magazine van de digitale zender. Tevens wordt Ellen het gezicht van Belgacom TV. Haar presentatieopdracht zal nog worden uitgebreid.

Vlaamse vrouw Ellen Petri: Ik neem het leven zoals het komt

Ellen Petri plant haar carrière niet. Wat zal zijn, zal zijn. “Als je je focust op iets en je laat je daardoor gek maken, dan kan de ontgoocheling groot zijn. Je geraakt hierdoor gefrustreerd. Je moet het leven nemen zoals het zich aandient. Natuurlijk kun je je toekomst wel sturen, maar je mag jezelf niet opdringen.” Ellen Petri vindt dat ze een sterk karakter heeft en van uitdagingen houdt: “Ik zie mezelf anders dan de mensen. Zo neem ik de touwtjes graag zelf in handen. Mensen die me nauwelijks kennen vinden van niet. Ik ga ook geen uitdaging uit de weg. Je wordt in een opdracht geduwd en je moet er maar zien uit geraken. Soms heb ik het gevoel dat ik niet goed durf, maar als de klus geklaard is, is het best wel leuk geweest. Soms slaat iets tegen, maar dan leer je er iets uit, je bouwt iets op voor jezelf. Je evolueert. Hoe meer dingen je doet, hoe meer kansen je krijgt om dingen op te steken. Je voelt je daarna ook zekerder.”

Ellen Petri, geboren op 25 mei 1982, danste als klein meisje klassiek ballet en alles wat met dansen te maken heeft boeit haar nog altijd. Ze vindt ook dat ze een fijne jeugd heeft.
“Met mijn twee zussen en broer brachten we de zomermaanden door in Knokke. Dat was een fijne tijd. Ik ben niet streng opgevoed, maar beleefdheid was heel belangrijk. En we gehoorzaamden altijd. Als onze ouders zeiden dat we iets niet mochten doen, dan deden we dat ook niet. Ik mocht wel dikwijls zelf bepalen wat ik wou.” Ellen is de oudste van vier kinderen: “Ik heb het pad moeten effenen voor mijn zussen en broer. Maar thuis waren er altijd regels, die moesten gevolgd worden. Ik mocht pas uitgaan vanaf mijn zestiende en op zich vind ik dat niet slecht. Tegenwoordig gaan de jongeren al op zo’n jeugdige leeftijd op stap, dat ze uitgaan op hun achttiende al beu zijn. Alles moet op zijn tijd komen. En zeker voor een meisje. Voor een jongen is dat anders. Neen, het is niet slecht geweest dat ik niet vroeger mocht uitgaan.”
Toekomstdromen had Ellen niet. “In het middelbaar onderwijs wist ik niet wat ik later wou worden. Ik dacht dat ik er wel voor zou gaan als ik een leuke studierichting zou vinden. Uiteindelijk koos ik voor de richting techniek-wetenschappen en daarna schoonheidsspecialiste.”

Miss België
Haar familie en vrienden vonden het leuk dat Ellen meedeed aan de verkiezing van Miss-België: “ Er zijn altijd wel mensen die negatief zijn en ergerlijke dingen vertellen. Maar je hebt toch niets te verliezen als je deelneemt aan een missverkiezing. Je leert voor jezelf opkomen en je plan trekken.” Ellen deed mee zonder overdreven ambitie. “De meisjes zijn allemaal even zenuwachtig. Iedereen maakt evenveel kans om te winnen. De jury beslist uiteindelijk. Wie niet waagt, niet wint.” Bij haar eerste deelname valt ze naast de prijzen: “Ik vond het niet zo erg, daarom heb ik toch een tweede keer meegedaan. Als ik het niet had gedaan zou ik er later misschien spijt van krijgen. En in 2004 word ik dan Miss België. Op het ogenblik zelf besef je niet wat je overkomt. Je bereidt je erop voor en de avond gaat zo snel, dat je geen tijd hebt om na te denken. En ineens hoor je je naam … je bent Miss België. Je wordt naar alle kanten getrokken voor foto’s en eerste interviews. De eerste nacht als Miss België was kort. Ik was doodop en had slechts twee uurtjes geslapen. Ik moest er heel vroeg uit voor een radio-interview. Je bent er niet echt op voorbereid. Je wordt meegesleurd in het razende ritme van het leven van een Miss België. Mijn job viel daar niet meer mee te combineren. Daarom heb ik die dan ook opgezegd. Al bij al was die missverkiezing wel goed voor de ontwikkeling van mijn persoonlijkheid.”

Fotogeniek
Een volgende stap in de carrière van Ellen Petri is, dat ze België gaat vertegenwoordigen tijdens de verkiezing van Miss World in China: “De kennismaking met verschillende culturen, levenswijzen, en karakters van de deelneemsters was enorm verrijkend voor mij. En ik deed het niet slecht. Ik behaalde twee prijzen: de Top Fashion Designer Award voor mijn jurk, een creatie van Nicky Vankets, en ook de Miss Cyber Press Award voor meest fotogenieke deelneemster. Er werden blijkbaar een aantal foto’s genomen en mensen van overal mochten via internet stemmen voor wie ze het meest fotogeniek vonden. Zelf heb ik het niet echt kunnen volgen en ik kwam eigenlijk een beetje uit de lucht gevallen. Ik was al verkozen voor ik goed wist dat ik eraan mee deed.”

Modellenwerk
Na al die Miss-ervaringen neemt haar professionele leven een nieuwe wending. “Ik doe nu modellenwerk. Het is heel tof om met professionele mensen samen te werken. Ik ben nu ook aangesloten bij een modellenbureau, waardoor er ook buitenlandse opdrachten bij zijn. Zo ben ik voor enkele castings al een paar keer naar Milaan en Zuid-Afrika geweest. Ik reis heen en weer, want ik kan er geen weken blijven, omdat ik hier mijn job heb. Ik doe ook nog ‘actes de présence’ en presentatiewerk. Naakt poseren doe ik voorlopig nog niet”
Ellen presenteert voor bedrijven op evenementen en beurzen. Geregeld duikt ze op in televisieprogramma’s zoals Let’s Dance of Fear Factor. Maar ze wil meer: “Eigenlijk zou ik willen werken voor de televisie. Op dit ogenblik lijken vele programma’s op elkaar. Ik weet niet welk soort programma ik zou willen maken. Misschien een totaal ander programma? Je wordt immers met je programma geassocieerd want je legt je eigen accenten erin. Het zou leuk zijn om iets totaal anders te kunnen doen. Als ik zo’n kans zou krijgen, dan ga ik er alleszins voluit voor.”
Geen opmerkingen:

Een reactie posten