maandag 23 november 2009

Sophie Dewaele @ Vlaamse Vrouwen


Vlaamse vrouw Sofie Dewaele Geboren in Ieper: 'Ik heb mijn horizon verruimd'

Presentatrice Sofie Dewaele werd geboren in Ieper en groeide op in Hollebeke. De verhuizing naar Gent was niet vrijwillig. 'Ik was 11 jaar en mijn vader verhuisde voor zijn werk.' Ze studeerde wijsbegeerte in Gent en daarna weer verhuizen was niet vanzelfsprekend. 'Het is niet omdat ik niet wil, maar ondertussen heb ik mijn horizon verruimd. Mijn vrienden en ouders wonen in Gent.'

'Ik kom nog maar heel af en toe in de Westhoek, bij mijn oude buren en tantes. Ik heb wel West-Vlaamse vrienden, maar die heb ik pas in Gent leren kennen.

Bij mijn ouders zie ik dat rootsgevoel wel. Mijn moeder komt uit Dranouter en wordt helemaal nostalgisch als ze iets over Dranouter hoort.'

BV’s zetten de schaar in hun fans
Kapsalon Kreatos opende onlangs zijn 100ste vestiging. En dat werd zondagavond met veel glitter en glamour gevierd in de Antwerpse discotheek Noxx. Alle Kreatos-medewerkers waren van de partij, net als hun trouwste klanten waarvan er 100 een totale make-over hadden gekregen.

Blikvanger van de avond was het event ‘Laat je haar knippen door een BV’. Vier vrouwelijke BV’s –Katerine, Virginie Claes, Sophie De Waele en Eline De Munck- en vier mannelijke –Ronny Daelman , Geert Hunaerts, Herr Seele en Showbizz Bart mochten hun creatieve knip- en brushkunsten op klanten botvieren tijdens een ludieke kapwedstrijd.

Sophie De Waele houdt er niet van ‘s morgens lang voor de spiegel te staan.

“Met mijn haar ben ik dan ook niet zo bezig. Ik heb daar ‘s morgens geen tijd voor. Knippen, brushen, het is eigenlijk allemaal niet aan mij besteed. Als je dus op mijn kappersstoel komt zitten, wil ik me nu al verontschuldigen.”

Toch ontpopte ze zich op het podium tot een veelzijdige kapster en was ze druk in de war met haarextensions en haarlak.

Haar model, Lindsey Smeedts, onderging de operatie met plezier. “Je wordt tenslotte ook niet elke dag door een BV onder handen genomen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten