dinsdag 17 november 2009

Hilde De Baerdemaeker in Villa Vanthilt @ Vlaamse Vrouwen


Villa Vanthilt, Live zomertalkshow met Marcel Vanthilt, in Hasselt.

Gaste: Vlaamse vrouw en Babe Hilde De Baerdemaeker. De ’LouisLouise’-actrice speelt inspecteur Linda De Leenheer in de film ’Dossier K’, die nu wordt opgenomen.

Actrice Hilde De Baerdemaeker (LouisLouise) heeft besloten vrouw te blijven, en is zaterdag getrouwd met haar vriend Pieter Van Huyck, producer van het vtm-programma ‘Mijn Restaurant!’.

Hij was drie jaar geleden regisseur van ‘Witte Raven’ en tijdens de opnamen daarvan leerden ze elkaar kennen. Het huwelijk werd voltrokken in het gemeentehuis van Kortenberg.

Daarna volgde een diner voor de familie en een feest voor de vrienden.

Het was niet de eerste keer dat de actrice in het huwelijksbootje stapte. Zeven jaar geleden trouwde Hilde De Baerdemaeker al met Tom Vermeir van de rockband A Brand.

Het huwelijk hield maar één jaar stand. Pieter heeft twee kinderen uit een vorige relatie. De huwelijksreis gaat naar de Spaanse Pyreneeën.

Hilde De Baerdemaeker (Deinze, 8 mei 1978) is een Vlaams actrice en presentatrice die aan het Gentse Conservatorium studeerde.

In het theater speelde ze in Othello met het NTG, met het Publiekstheater De tramlijn die verlangen heet, Bloedbruiloft en Don Quichot en met Theater Froe Froe (figurentheater) speelde ze in 2004 tot 2007 mee in Orfee.

Ze had een rol in de films Alias, De zaak Alzheimer, Team Spirit 2 en Buitenspel. Ze was ook aanwezig in de twee televisiereeksen van Team Spirit en speelde Amanda in Halleluja!. In 2008 was te zien in de vtm-serie Wittekerke. Vanaf september 2008 vertolkte ze de rol van Louise De Roover in de telenovela LouisLouise.

In 2005 nam Hilde De Baerdemaeker deel aan de reality reeks Stanley's Route op VT4. Ze haalde op impressionante wijze de finale maar verloor ze nipt van Guy Swinnen.

Op 27 maart 2009 kreeg ze de Vlaamse Televisie Ster 2008 voor Beste Actrice in het gala van de Vlaamse Televisie Academie voor haar rol in LouisLouise.

In 2002 huwde ze een eerste keer met Tom Vermeir. Maar het koppel ging een jaar later uit elkaar. Op 8 augustus 2009 huwde ze een tweede keer met Pieter. Ze leerden elkaar kennen op de set van Witte raven.

Hilde De Baerdemaeker is ambassadrice van de Christelijke BlindenMissie (CBM). De blindenproblematiek ligt Hilde na aan het hart omdat haar grootmoeder blind werd door glaucoom en ook haar vader aan de ziekte lijdt. Ze is ook meter van de verenigingen Orka (ouders reumakinderen) en De Elfjes (geïntegreerde kinderkribbe).Geen opmerkingen:

Een reactie posten