donderdag 15 juli 2010

Sabine Appelmans in 'Eeuwige Roem' @ Vlaamse Vrouwen


Eeuwige roem

Elf van onze grootste kampioenen nemen nog één keer in hun carrière de handschoen op. Met de grootste sportlui van hun generatie zoeken ze uit wie de beste, de meest complete en de meest volhardende is. Kortom, wie echt aanspraak maakt op Eeuwige roem.

Dit jaar brengt Eeuwige roem opnieuw zes mannen en vijf vrouwen naar Sicilië, het land van The Godfather. In een bloedhete omgeving, met de Etna als achtergrond, barst de strijd in alle hevigheid los. Te midden van de ruige Siciliaanse natuur gelden andere regels.

Tennisster en Vlaamse Vrouw Sabine Appelmans, wielrenner Jo Planckaert, judoka Ulla Werbrouck, polsstokspringer Patrick Desruelles, atlete Betty Vansteenbroek, karateka Windy Goethals, atlete Marleen Renders, zwemster Carine Verbauwen, motorcrosser Marnicq Bervoets, rallyrijder Patrick Snijers en wielrenner Roger De Vlaeminck hebben niets meer te bewijzen, maar dat houdt het competitiebeest in hen niet tegen.

Het gaat er niet om wie het meest traint of wie het meeste geluk of talent heeft, maar om het totale plaatje: wie combineert doorzettingsvermogen met perfectionisme? Een fysieke topvorm met teamspirit? Controle over het lichaam met strategisch inzicht? Wie is de strafste? De wielrenner of de judoka, de tennisser of de rallypiloot?

Medailles hebben de kampioenen al, nu willen ze Eeuwige roem. Maar daar moeten ze iets voor over hebben. Ze staan niet alleen voor nieuwe uitdagingen, maar moeten ook samenleven met de andere sporters, mannen en vrouwen die ze vaak alleen kennen van de sportpagina's in de kranten...

Dit jaar brengt Eeuwige roem zes mannen en vijf vrouwen naar Sicilië, het land van The Godfather. In een bloedhete omgeving, met de Etna als achtergrond en Bruno Wyndaele als gids, barst de strijd in alle hevigheid los. Te midden van de ruige Siciliaanse natuur gelden andere regels.

Het gaat er niet om wie het meest traint of wie het meeste geluk of talent heeft, maar om het totale plaatje: wie combineert doorzettingsvermogen met perfectionisme? Een fysieke topvorm met teamspirit? Controle over het lichaam met strategisch inzicht? Wie is de strafste? De wielrenner of de judoka, de tennisser of de rallypiloot?

Medailles hebben de kampioenen al, nu willen ze Eeuwige roem. Maar daar moeten ze iets voor over hebben. Ze staan niet alleen voor nieuwe uitdagingen, maar moeten ook samenleven met de andere sporters, mannen en vrouwen die ze vaak alleen kennen van de sportpagina’s in de kranten.

Sabine Appelmans, tennis, 11 WTA-zeges

Sabine Appelmans (°1972) leerde tennissen op het veld van de buren. Op haar elfde ging ze op tennisinternaat.

Sabine trouwde met haar coach Serge Haubourdin en kreeg samen met hem twee kinderen, Obi en Arno. Sinds haar sportcarrière is Sabine Appelmans onder meer actief als reporter voor Sportweekend, commentator van tenniswedstrijden, Fed Cup-coach en gezondheidscoach. Ze doet ook aan triatlon.

Professioneel
Sabine Appelmans werd op vijftienjarige leeftijd al Belgisch kampioene in het tennis. Ze was eerste Belg in de Masters en schopte het tot de 16de positie op de WTA-ranglijst en tot de 21ste positie voor het dubbelspel.

Sabine Appelmans werd tweemaal verkozen tot Sportvrouw van het Jaar en ging drie keer naar de Olympische Spelen. Ze behaalde zeven WTA-titels en vier WTA-titels in het dubbelspel. Daarnaast was ze tien jaar lid van het Fed Cup-team.Geen opmerkingen:

Een reactie posten