vrijdag 5 september 2014

Hanne Decoutere en Indra Dewitte in de Zevende Dag @ Vlaamse Vrouwen


Hanne Decoutere en Indra Dewitte in de Zevende Dag.


Hanne Decoutere nieuw journaalanker op één.

Belgische Babes Hanne Decoutere, Annelies Van Herck en Goedele Wachters worden de ankers voor het gloednieuwe journaal van 22.15 uur, dat op maandag 3 september 2012 van start gaat op Eén. Hanne Decoutere maakt daarmee haar debuut als journaalanker.

Vanaf 3 september 2012 heeft de kijker elke weekdag om 22.15 uur een nieuwe vaste afspraak met Hanne Decoutere, Annelies Van Herck of Goedele Wachters voor een gloednieuw journaal op Eén. Daarin brengt telkens een van de ankers een kort maar krachtig nieuwsoverzicht van de dag. In vijftien minuten informeert de nieuwsredactie de kijkers snel en tegelijk diepgaand over de hoogtepunten van de voorbije dag en de belangrijkste reacties op de sociale media. Het kraakverse journaal blikt ook vooruit op de dag die komt. Volgens Wim Willems, hoofdredacteur TV Dagnieuws, is de nieuwe vaste afspraak met Het journaal een goede zaak voor de kijker: “Met het nieuwe, kortere journaal, dat centraler op de avond wordt uitgezonden, geven we een groter deel van het publiek de kans om het laatste journaal nog mee te pikken.

Ook het nieuwe vaste uitzenduur om 22.15 uur is een troef. Wie bijvoorbeeld Het journaal van 19.00 uur gemist heeft, weet dat hij precies om 22.15 uur kan afstemmen op Eén voor een korte maar krachtige nieuwsupdate. Al betekent dat niet dat Het journaal van 22.15 uur een doorslagje wordt van Het journaal van 19.00 uur, integendeel. Het journaal van 22.15 uur wordt dynamischer en snediger en dat uit zich ook in de vorm. De ankers presenteren Het journaal rechtstaand vanuit een studio met donkerblauwe elementen.

Met sexy Hanne Decoutere, die op dit moment algemeen verslaggever is voor Het journaal, krijgt het programma er een gloednieuw anker bij. Decoutere is zich momenteel aan het voorbereiden op haar eerste journaal als anker, op woensdag 5 september om 22.15 uur op Eén: “Enkele maanden geleden hebben ze mij en anderen gevraagd om deel te nemen aan een screentest. Die ging goed, maar toch was ik verrast toen de keuze op mij viel. Ik heb op korte tijd veel moeten leren, want het was nieuw voor mij om in een studio te staan en om rekening te moeten houden met verschillende camerastandpunten. Gelukkig hebben de collega’s mij enorm geholpen. Ik kijk ernaar uit om te beginnen en ik zal proberen de kijkers zo goed mogelijk doorheen het nieuwe journaal te gidsen.” Decoutere blijft daarnaast werken als verslaggever voor Het journaal en zal ook de dossiers asiel, migratie en Frankrijk blijven opvolgen.

Hanne Decoutere (°1980) is afkomstig uit Hasselt en studeerde rechten aan de KU Leuven en aan de Panthéon-Sorbonne-universiteit in Parijs. Daarna volgde ze een master in de Culturele studies aan de KU Leuven. In 2005 ging Decoutere aan de slag bij de VRT om onder leiding van Jan Van Rompaey mee te werken aan het programma Ombudsjan. Sinds 2006 werkt ze bij de VRT-nieuwsdienst. Daar leverde ze als programmamedewerker en journalist bij de duidingsmagazines haar bijdrage aan Verkiezingen 06, 07 en 09. Tijdens Verkiezingen 10 was ze journalist en campagnewatcher voor Het journaal. Van 2006 tot en met 2009 was Decoutere politiek journalist bij Terzake en sinds 2010 is ze algemeen verslaggever voor Het journaal. Daar heeft ze zich gespecialiseerd in asiel en migratie. Decoutere bracht in 2012 verslag uit van de presidentsverkiezingen in Frankrijk.

Naast Het journaal van 22.15 uur blijven de vaste nieuwsafspraken om 13.00 uur, 18.00 uur en 19.00 uur natuurlijk behouden. Jan Becaus, die tot nu toe het late journaal voor zijn rekening nam, zal voortaan mee Het journaal presenteren om 13.00 uur en 19.00 uur. In het weekend is er een laat journaal rond 23.00 uur.

Hanne Decoutere maakt debuut als anker van 'Het Journaal'

Hanne Decoutere, Annelies Van Herck en Goedele Wachters worden de ankers voor het gloednieuwe journaal van 22.15 uur, dat op maandag 3 september van start gaat op Eén. Hanne Decoutere maakt daarmee haar debuut als journaalanker.

Vanaf 3 september heeft de kijker elke weekdag om 22.15 uur een nieuwe vaste afspraak met Hanne Decoutere, Annelies Van Herck of Goedele Wachters voor een gloednieuw journaal op Eén. Daarin brengt telkens een van de ankers een kort maar krachtig nieuwsoverzicht van de dag. In vijftien minuten informeert de nieuwsredactie de kijkers snel en tegelijk diepgaand over de hoogtepunten van de voorbije dag en de belangrijkste reacties op de sociale media. Het kraakverse journaal blikt ook vooruit op de dag die komt.

Volgens Wim Willems, hoofdredacteur TV Dagnieuws, is de nieuwe vaste afspraak met 'Het Journaal' een goede zaak voor de kijker: 'Met het nieuwe, kortere journaal, dat centraler op de avond wordt uitgezonden, geven we een groter deel van het publiek de kans om het laatste journaal nog mee te pikken. Ook het nieuwe vaste uitzenduur om 22.15 uur is een troef. Wie bijvoorbeeld 'Het Journaal' van 19.00 uur gemist heeft, weet dat hij precies om 22.15 uur kan afstemmen op Eén voor een korte maar krachtige nieuwsupdate. Al betekent dat niet dat Het journaal van 22.15 uur een doorslagje wordt van 'Het Journaal' van 19.00 uur, integendeel.'

'Het Journaal' van 22.15 uur wordt dynamischer en snediger en dat uit zich ook in de vorm. De ankers presenteren 'Het Journaal' rechtstaand vanuit een studio met donkerblauwe elementen.

Gloednieuw Journaalanker
Met Hanne Decoutere, die op dit moment algemeen verslaggever is voor 'Het Journaal', krijgt het programma er een gloednieuw anker bij. Decoutere is zich momenteel aan het voorbereiden op haar eerste journaal als anker, op woensdag 5 september om 22.15 uur op Eén: 'Enkele maanden geleden hebben ze mij en anderen gevraagd om deel te nemen aan een screentest. Die ging goed, maar toch was ik verrast toen de keuze op mij viel. Ik heb op korte tijd veel moeten leren, want het was nieuw voor mij om in een studio te staan en om rekening te moeten houden met verschillende camerastandpunten. Gelukkig hebben de collega’s mij enorm geholpen. Ik kijk ernaar uit om te beginnen en ik zal proberen de kijkers zo goed mogelijk doorheen het nieuwe journaal te gidsen.'

Decoutere blijft daarnaast werken als verslaggever voor 'Het Journaal' en zal ook de dossiers asiel, migratie en Frankrijk blijven opvolgen.

Over Hanne Decoutere
Hanne Decoutere (°1980) is afkomstig uit Hasselt en studeerde rechten aan de KU Leuven en aan de Panthéon-Sorbonne-universiteit in Parijs. Daarna volgde ze een master in de Culturele studies aan de KU Leuven. In 2005 ging Decoutere aan de slag bij de VRT om onder leiding van Jan Van Rompaey mee te werken aan het programma 'Ombudsjan'. Sinds 2006 werkt ze bij de VRT-nieuwsdienst. Daar leverde ze als programmamedewerker en journalist bij de duidingsmagazines haar bijdrage aan Verkiezingen 06, 07 en 09. Tijdens 'Verkiezingen 10' was ze journalist en campagnewatcher voor 'Het Journaal'. Van 2006 tot en met 2009 was Decoutere politiek journalist bij 'Terzake' en sinds 2010 is ze algemeen verslaggever voor 'Het Journaal'. Daar heeft ze zich gespecialiseerd in asiel en migratie. Decoutere bracht in 2012 verslag uit van de presidentsverkiezingen in Frankrijk.

Vier Journaals per dag
Naast Het journaal van 22.15 uur blijven de vaste nieuwsafspraken om 13.00 uur, 18.00 uur en 19.00 uur natuurlijk behouden. Jan Becaus, die tot nu toe het late journaal voor zijn rekening nam, zal voortaan mee 'Het Journaal' presenteren om 13.00 uur en 19.00 uur. In het weekend is er een laat journaal rond 23.00 uur.

Hanne Decoutere wordt één-anker

Journaliste Hanne Decoutere presenteert vanaf de eerste week van september het laatavondjournaal op Eén. Nu Freek Braeckman vanaf oktober de laatavondtalkshow Café Corsari gaat presenteren, was de VRT-hoofdredactie namelijk op zoek naar versterking voor het nieuws. Sinds vrijdagmiddag is de knoop doorgehakt: Hanne Decoutere kwam als beste uit de bus.

Het is nog niet duidelijk welke dag precies ze zal starten. Wel zeker is dat ze het nieuwe ‘late journaal' voor haar rekening zal nemen. Dat journaal wordt vervroegd en zal klokvast om 22.15 uur uitgezonden worden. Het wordt ook korter en zal maar een kwartier duren. Sociale media(Twitter, Facebook) krijgen een belangrijkere rol in dat journaal.

Hanne Decoutere is 32. Ze werkt sinds 2005 voor de VRT. Eerst als medewerker van het programma Ombudsman en het eenmalige televisieproject De grote zap voorwaarts. Sinds 2006 is ze aan de slag bij de VRT-nieuwsdienst. Van 2006 tot en met 2009 was ze politiek journalist bij Terzake en sinds 2010 is ze algemeen verslaggever voor Het journaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten