dinsdag 9 februari 2010

Margot De Ridder naar finale ´Steracteur Sterartiest´ @ Vlaamse Vrouwen


Margot De Ridder (Mariakerke (Gent), 5 oktober 1991) is een Vlaamse actrice en zangeres. Vanaf haar derde levensjaar was ze te zien in reclamespotjes en had ze kleine rollen in televisieseries en kortfilms. Toen ze zeven was, kreeg ze de rol van Dorien De Bondt in Flikken. Sinds enkele jaren is ze ook actief bezig met zingen, sinds 2008 onder de naam Rosie Pearl.

Op één houdt het derde seizoen van entertainmentprogramma “Steracteur Sterartiest” Vlaanderen al weken voor de buis gekluisterd. Al drie afleveringen lang doet de Gentse Margot De Ridder haar ding.

Margot is met haar 17 jaar de jongste en misschien wel kleinste deelnemer ooit, maar daarom niet de minste. Ze staat al langer stevig haar mannetje in wereld van acteren en muziek. De liefde voor muziek kreeg ze al van jongs af mee via Theater Neon, Kamer 58, enkele musicals en haar zangcoach Larry. Acteren deed ze al als peuter in reclamefilmpjes en in “Ons Geluk”, de successerie van VTM. Maar haar bekendste optreden waren ongetwijfeld als de dochter van Britt in Flikken en Jeanne in “De Kavjaks”.
Met haar warme swingende vocale kwaliteiten wist ze meermaals de jury te behagen. Toch belandde ze na haar derde show helaas op de pijnbank.

Margot, het is een drukke periode voor je, maar leuk dat we even mochten langs komen voor een interview. Wat doet dat zoal met je en hoe beleef je het allemaal?

Margot: Het is fantastisch. Ik vind het vooral een goeie kans om te tonen wie ik ben, en vind daarnaast vooral voor het goede doel belangrijk. Ik steun namelijk Bednet. Via bednet kunnen langdurig zieke kinderen les volgen via het internet en bovendien houden ze contact met hun medeleerlingen en hun leraars. Je moet je maar eens inbeelden hoe eenzaam je bent als je lang ziek bent en niet naar school kunt. Het is een bijzonder sympathiek initiatief en ik hoop zoveel mogelijk geld in te zamelen via de steun-smssen.

Wat me vooral aansprak en een van de redenen om mee te doen, naast het goede doel, is het feit dat het op vrijwillige basis is, je wordt gevraagd, je doet auditie en dan opeens blijk je gekozen te zijn en dan, ja dan moet je er voor gaan hé! Ik doe dit niet voor de bekendheid of wat dan ook, al is dat natuurlijk mooi meegenomen.
Het is een groot verschil met die andere wedstrijden, waar het echt om competitie en talentenjacht gaat. Ik wil vooral mijn goede doel steunen.

Het was spannend vrijdag in 'Steracteur Sterartiest' op Eén. De laatste nieuwkomer, Ivan Pecnik, maakte zijn intrede, er was een laatste afvaller en de deelnemers aan de finaleronde werden gekozen. Dat dit huidige seizoen van de Eén-show ingewikkelder is dan ooit tevoren hoeft geen betoog, maar we doen alvast een poging om de feiten op een rijtje te zetten.

Traden vrijdag aan: Louis Talpe, Margot De Ridder, Mathias Sercu, Anneke van Hoof en Ivan Pecnik. An Van den Broeck viel af in het begin. De jury was, in tegenstelling tot vorige week veel minder gul met groene ledjes en gaf steeds recht voor de raap een objectieve mening.

Nadat iedereen gezongen had, was het tijd om de prijzen uit te delen. De wedstrijd zit in de helft en het is vanaf 13 februari tijd om aan de finalerondes te beginnen. Volgende week is er uitzonderlijk géén uitzending van 'Steracteur Sterartiest' omdat dan de muziekprijzen de MIA's worden uitgereikt.

Louis Talpe en (nieuwkomer) Ivan Pecnik weten al zeker dat ze niet naar de finalerondes mogen. Anneke van Hoof, Margot De Ridder en Mathias Sercu gaan wel door. En alsof het nog niet ingewikkeld genoeg is, mag van de jury ook afvaller An Van den Broeck mee naar het laatste deel van de wedstrijd. Peter Van de Velde en Niels Destadsbaeder worden opgevist als finalisten omdat ze van alle afgevallen steracteurs het meeste afleveringen hebben meegezongen.

'Steracteur Steratiest' is dit seizoen anders dan anders. Soms is het wedstrijdverloop zelfs moeilijk te volgen. Maar fans zijn fans en sms'en of rode-knoppen doen ze sowieso. Op naar de eerste finaleronde dus op 13 februari!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten