vrijdag 26 februari 2010

Tanja Dexters 'Marilyn Monroe' @ Vlaamse Vrouwen


Binnenkort treedt Vlaamse vrouw Tanja Dexters op als Marilyn Monroe, op de Nacht van Exclusief. Daar hoort een sexy covershoot bij voor het maandblad Exclusief, verkleed als het ultieme sekssymbool.

In 2001 bracht Tanja Dexters 2 CD-singles uit (respectievelijk top 20 en top 50 notering). De derde single was -ook al was het voor de eerste maal een cover- haar pas écht op het lijf geschreven: Born To Be Wild !

Samen met Free Record Shop werd er een gigantische campagne opgezet rond de single die samenging met een videoclip waarin Tanja zelf de basejumps doet van een 1.100 meter hoge rots in Noorwegen.

Eind 2003 presenteerde Tanja Dexters zich dan weer op een totaal andere manier : ze zong tijdens haar 2 kerstconcerten een totaal nieuw repertoire. Al was het opzet hiermee een try-out te doen, de media volgde het met uitgesproken
interesse en voor de zoveelste keer haalde Tanja met deze onverwachte zet zowat de volledige Vlaamse media.

In het najaar van 2004 was Tanja Dexters opnieuw te gast in heel wat tv shows (o.a. heel wat keren in het Swingpaleis), bracht een single CD uit (The Way I Am), deed enkele kerstconcerten en het rock getinte repertoire werd zowat
geheel geschrapt om te vervangen met meer disco achtige muziek.

Begin 2005 wist ze iedereen te verrassen met haar uitmuntende optredens tijdens de nacht van Exclusief (casino Knokke).
De zomer van 2005 vulde ze voornamelijk met live optredens (samen met covergroup Made In Belgium). Zo stond ze ondermeer op de parkconcerten te Aalst, Genk, Blankenberge.

Tijdens de zomer zit ze regelmatig in de studio voor nieuwe opnames die in het najaar 2006 zullen uitkomen, er is een tour die sinds februari 2006 loopt, 'cover-girl', met live groep en backings. Ze was in de eerste helft van 2006 ook nog een aantal malen te gast in het Swingpaleis (VRT).
Eind 2006 kwam haar nieuwe single (HOT STUFF)uit, een cover van Donna Summer.

2007 presenteerde Tanja Dexters het programma AutoTV twee seizoenen verder en stond een zomer lang in Het Witte paard. In het najaar begon ze met voorbereiding van préselectie voor Eurosong maar stond ook weken lang bij VTM in Sterren Op Het IJs. Ze werd geselecteerd voor Eurosong en wist het zelfs tot de halve finale te brengen. Ze koos er voor om niet langer optredens te combineren met paaldans.

Door het goede resultaat in Eurosong was voor Tanja Dexters het moment aangebroken om (inmiddels 30 geworden) nieuwe producties uit te werken. De rest van 2008 zit ze regelmatig in de studio, werkt ze aan een nieuwe beeldvorming. Er is en nieuwe live show in voorbereiding waarbij Tanja niet alleen met de beste muzikanten zal optreden maar ook zorgt voor een extra visuele dimensie. Vanaf maart 2009 gaat ze met de nieuwe formules optreden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten