donderdag 11 maart 2010

Ann van Elsen 'De Mia's' @ Vlaamse VrouwenDat Ann Van Elsen het hart op de juiste plaats heeft daar hoeft niet aan getwijfeld. Toen ze 2 jaar geleden voor een bikini fotoshoot van P-Magazine in Brazilië verbleef, geraakte de ex-Miss België zo diep onder de indruk van de schrijnende toestanden van de duizenden straatkinderen in Rio, dat ze prompt het meterschap van de vzw “Kinderen van Rio” op zich nam. Via projectwerk van de plaatselijke N.G.O. “Favos De Mel” van stichtster mevr. Dalila Gerlani worden zowel een kinderdagverblijf (opvang van 45 kinderen tussen 2 en 6 jaar), een project van bijscholing voor 180 straatkinderen van 6 tot 14 jaar en een project van sociale en familiale re-integratie voor kinderen en hun ouders gesteund.

Ondanks haar drukke werkkalender zette Vlaamse vrouw Ann Van Elsen dit jaar dus opnieuw haar schouders onder een benefietavond voor de vzw ‘Kinderen van Rio’ en pendelde vol overgave tussen 2 werkshifts bij MNM door om samen met Marcel Vanthilt, Marcel in zijn kenmerkende nooit om een grap verlegen stijl, een muziekshow te presenteren die de vele aanwezigen regelmatig uit de bol deed gaan.

Mevr. Dalila Gerlani van ’Favos de Mel’ was zelf aanwezig in de Arenberg en sprak in het Nederlands (toch wel een best moeilijke taal toch vertrouwde ze onze reporter vooraf toe) samen met dhr Frans Ryckaerts, voorzitter van de vzw ’Kinderen van Rio’ een dankwoord uit. Onder de aanwezigen ook veel familie van Ann en Sandrine (die haar vader tijdens haar optreden actief bij de show betrok) terwijl ook enkele BV’s als Ellen Petri en Pieter Loridon Ann een hart onder de riem kwamen steken. Na de supertoffe muziekavond konden de aanwezigen nog gaan nagenieten op een VIP-receptie met after-party in de Velvet Lounge.

Vijf! Eén jaartje nadat hij drie MIA’s in de wacht had gesleept, kreeg Milow gisteren liefst vijf muziekprijzen. Grootste kanshebber dEUS moest het met twee beeldjes doen. Aan Limburgse zijde vielen Milk Inc. en Joost Zweegers in de prijzen. Zij kregen een MIA voor respectievelijk ‘beste dance’ en ‘beste componist’.

De VRT heeft goed begrepen dat de Vlaamse muziekindustrie steeds professioneler wordt. De Zamu Awards - voorlopers van de MIA’s - waren jarenlang weinig meer dan een incrowd-feestje, vandaag wordt de muziek van eigen bodem wel met toeters en bellen gefêteerd.

Terwijl radiozender Radio 1 gisteren de hele dag alléén Vlaamse muziek speelde, werd in Lint met man en macht gewerkt aan een groots opgezette televisieshow waarvoor vakmensen én publiek een grote inbreng kregen in de winnaars.

Alternatiever
In het palmares viel vooral op dat de sector-awards wat alternatiever kleurden dan de publieksprijzen. Zo hadden prijzen voor artwork (Roland), muzikant (jazzman Jef Neve) en doorbraak (Black Box Revelation) een gedurfder kantje dan publieksprijzen voor onder meer Nicole & Hugo, Clouseau en de alomtegenwoordige Milow.

Hoe datzelfde publiek toch eigenzinnige keuzes durfde maken, bleek dan weer uit een award voor Lady Linn, de Gentse jazz-dame die in haar categorie grotere vissen als Kate Ryan, Natalia en Sandrine achter zich liet en ook muzikaal deze awards inkleurde.

Kermispakje
Het kermispakje van Peter Van de Veire stal gisteravond niet de hele show. Er waren ook leuke, vooraf opgenomen filmpjes en opvallende gastpresentatoren.
Tanja Dexters, Miss België of Stijn Coninx waren nog niet zo’n verrassing, en met Sofie Lemaire, Ann Van Elsen en Dave Peeters bleef de VRT veilig in eigen huis. Maar wél ongewoon waren Miet Smet en Wilfried Martens, die showbizz-evenknieën Nicole en Hugo een MIA mochten overhandigen in de categorie ‘populair’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten