dinsdag 11 mei 2010

Jill Peeters 'Zonde van de zendtijd' @ Vlaamse Vrouwen


Jill Peeters (Roeselare, 10 maart 1975) is een Vlaamse weervrouw.

Op de middelbare school deed Peeters natuurwetenschappen en wiskunde. Haar vrije tijd ging uit naar muziek en chiro. Nadien volgde ze geografie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Na haar studies werkte Vlaamse vrouw Jill Peeters in de kledingszaak van haar ouders, terwijl ze bleef solliciteren bij de VTM en VRT. In 2000 werd ze bij VTM aanvaard en mocht ze samen met Eddy De Mey het weer presenteren. Ook werkte ze mee aan verschillende programma's, onder meer op Vitaya en VRT.

In 2001 trouwde Peeters met Bruno, met wie ze drie dochters heeft. In 2002 bevalt ze van Nette, in 2003 van Lola en in 2006 van Sigi.

Ze heeft ook een boek geschreven: Jill doet het WEER. Hierin geeft ze inzicht in hoge en lage drukgebieden, klimaatschommelingen, isobaren en geeft ook een antwoord op vragen zoals "is het weer beter aan onze kust?", "wat met het gat in de ozonlaag?" en "verdrinken we met z’n allen als het klimaat opwarmt?". Haar tweede boek is getiteld "Onze planeet wordt heet!" en heeft als ondertitel "Global warming bij ons".

Tijdens het achtste congres van de "European Meteorological Society" in Amsterdam werd op 1 oktober 2008 Jill Peeters gekozen voor de "TV Weather Forecast 2008 Trophy Award"

Weervrouwen Jill Peeters en Sabine Hagedoren laten het elke dag op het tv-scherm zien: zwangerschapskleren volgen de mode op de voet. Vroeger stopten tentjurken de bolle buik angstvallig weg. Nu wordt hij in al z'n glorie getoond: verpakt in strakke topjes of mooie wikkelbloesjes.

Jill Peeters is een levende reclame voor zwangerschapskledij: drie zwangerschappen in vier jaar tijd, dat kan tellen. ,,Elke zwangerschap is anders'', zegt ze. ,,De eerste keer duurde het lang voor ik er echt zwanger uit zag, nu zag je het heel snel. Op het scherm valt dat nog meer op omdat je als weervrouw altijd in profiel staat, een weinig flatterende houding. Sommige mensen vinden me in werkelijkheid minder rond dan op TV, het lijkt wel alsof de camera's die buik uitvergroten.''

,,De laatste jaren is er veel veranderd op het vlak van zwangerschapsmode, je vindt er meer mode in terug. Vroeger vond ik dat de meeste zwangerschapsmerken vooral heel sobere, sombere kleuren brachten. Het mocht allemaal niet teveel opvallen. Nu vind je frisse kleuren en heel vrouwelijke modellen. Ik word al voor de derde keer op rij gekleed door Cache-Cache, een Belgische collectie waarin ik helemaal mijn ding vind. Ik kijk altijd eerst naar het comfort en dan pas naar het modieus aspect. Ik heb graag zachte stoffen, leuke wolletjes en kokette rokken en jurken. Een jeans vind ik niet lekker zitten. Hoge schoenen zijn voor mij uit den boze: in zwangere toestand loop ik altijd op lage hakken, hoge schoenen belasten te veel je rug.''

Onderhoudsvriendelijk
,,Wat ik belangrijk vind aan zwangerschapskleren, is dat ze onderhoudsvriendelijk en kwalitatief zijn. Wanneer je zwanger bent, is je garderobe niet zo uitgebreid als anders. Voor zo'n korte periode heeft het weinig zin om een kleerkast vol te kopen. Het gevolg is dat die zwangerschapskleren vaker gewassen worden. Ik heb het niet zo begrepen op losse laagjes, die doen je veel dikker lijken. Ik heb een hekel aan die brede banden die rond de buik gedragen worden als steun. Ik verkies een aansluitend silhouet - vanzelfsprekend in stretchstof - dat het buikje goed doet uitkomen, dat is schattig. Wat ik ook graag draag, zijn cache-coeurvestjes die tot onder de boezem komen en over een strak T-shirt of truitje gedragen worden, dat staat eleganter dan topjes die tot aan de navel reiken.''

Hip en vrouwelijk
,,Vrouwen willen er ook hip en vrouwelijk uitzien wanneer ze zwanger zijn'', zegt Marie-Paule Riga, verkoopster bij Formes in Antwerpen, een Frans zwangerschapsmerk dat weervrouw Sabine Hagedoren kleedt. ,,Dit seizoen hebben we ongelooflijk veel rokken en jurken verkocht. Ze worden gecombineerd met trendy laarzen. Een modebewuste vrouw wil er altijd trendy lopen, zwanger of niet.''

Of Sabine Hagedoren beantwoordt aan de doorsnee zwangere vrouw die ze bij Formes over de vloer krijgen? ,,Niet echt, Sabine heeft een sterke persoonlijkheid en is weinig bezig maar haar looks en met de modetrends. Ze voelt zich goed in haar vel en ze zal ook niets ondernemen om haar ronde borsten enigszins te camoufleren achter geklede jasjes. Sabine is een vrouw zonder complexen die gewoon gelukkig is met haar zwangere toestand en iedereen mag die volle boezem en bolle buik zien, ze is puur natuur'', zegt Marie-Paule Riga.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten