maandag 26 april 2010

Goedele Liekens in 'Slimste Mens ter Wereld' @ Vlaamse Vrouwen


Goedele Liekens out zich als brildrager in 'De slimste mens'

De eerste rechtstreeks geplaatste deelnemer voor de finaleweek van 'De slimste mens ter wereld' is mooi, bijzonder goed thuis in de wereld der geslachtsdelen én zo blind als een mol: Goedele Liekens.

Klopt niet helemaal, zegt de 46-jarige seksuologe die haar eigen maandblad heeft. 'Het is waar dat ik in de vorige afleveringen moeite had om de foto's en filmpjes op het kleine scherm goed te zien. Maar daar laat ik me dit keer niet aan vangen. Gedaan met die verkeerde lenzen. Ik bleek een oogafwijking van min tweeënhalf te hebben in plaats van twee. Ik ga me dus outen als brildrager vanavond.'

Vlaamse vrouw Goedele Liekens ontmoet vanavond Jan Decorte, die vorige week Lieven Verstraete wipte, en senator Johan Vande Lanotte, die aan drie deelnames zit. Als Goedele vanavond niet verliest, ontmoet ze morgen N-VA-voorzitter Bart De Wever. 'Misschien krijg ik dan eindelijk die krantenkop die ik zo graag wil: Goedele wipt De Wever. '

Goedele Liekens loopt trouwens op een wolk: ze won vorige week een Merit Award voor haar maandblad Goedele . De Merits zijn een beetje de Oscars van de Belgische communicatiewereld.

Linde Merckpoel versus Goedele Liekens. Dit wordt waarschijnlijk de ultieme battle of the sexes voor de Slimste mens ter wereld. Bart De Wever, Lieven Verstraete en Bart De Wever zijn zeker van een plaatsje in de finaleweek. Voor Linde Merckpoel is het nog eventjes bang afwachten. Wanneer ze vanavond ofwel Lieven Verstraete ofwel Peter Van De Veire achter zich houdt, evenaart Linde het aantal deelnames van Belgium Babe Goedele Liekens. Beide dames zijn nog steeds in de running voor een stekje in de finaleweek. Wanneer Linde nog twee uitzendingen meedraait in de populairste laatavondquiz van de laatste jaren, is het over en uit voor Goedele. Speelt deze ochtendfee van Studio Brussel ‘La Liekens’ naar huis of houdt de drijvende kracht achter het parochieblad van de schaamstreek alias Goedele stand … Het antwoord komt steeds dichterbij.

Wie wordt 'De Slimste Mens ter Wereld'? Die vraag houdt ons deze week bezig. Eén ding is zeker: Goedele Liekens is het al zeker niet. Zij verloor gisteren het finalespelletje tegen Johan Vande Lanotte.

Vande Lanotte gaat dus door naar de halve finale van het Eén-programma. Bart De Wever won zijn eerste finale-aflevering probleemloos en gaat ook door.

In de finale struikelde Goedele Liekens over een vraag over de Amerikaanse zanger Billy Joel. Ook een vraag over het Ijzeren Gordijn deed haar de das om.

Johan Vande Lanotte speelde het tactisch en liet zich zakken onder Liekens. Toen had hij aan amper één juist antwoord over Koning Albert I genoeg om te winnen. En dat deed hij ook.

Goedele Liekens wordt dus niét De Slimste Mens ter Wereld. Ze had wel "geen spijt had dat ze had deelgenomen" en hoopt al op een herkansing in het volgende seizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten