zondag 21 augustus 2011

Geena Lisa badpakkenspecial 1000 zonnen @ Vlaamse Vrouwen
'1.000 zonnen' stuurt deze zomer Vlaamse Vrouw Geena Lisa erop uit om allerlei baden te testen voor de rubriek 'De badpakkenspecial'. Geena Lisa draagt in het programma haar steentje bij door een badpakkenspecial te maken.Voor je al begint te watertanden, we spreken hier over het letterlijk pakken van een bad, dus geen sexy schaars geklede half naakt modellen van P-Magazine die in bikini over subtropische stranden rennen. De VRT tv-presentatrice, die volgend jaar afstudeert als gezondheidsconsulente, breekt een lans voor wellness. 'Het zou leuk zijn als deze rubriek tot een tv-programma leidt.'In de eerste aflevering van haar 'Badpakkenspecial' in 1.000 zonnen probeert Geena Lisa het zelfgemaakte lichtbad van architect Kevin uit. Hij brengt de presentatrice ook de beginselen van kleurentherapie bij.Ben je een waterrat?
Geena Lisa : 'Nee, toch niet als het gaat over zwembaden. Die vind ik veel te koud en veel te druk. Ik zie me daar in bikini niet in het water duiken. Maar ik neem wel heel graag een bad. Als ik tijd heb, zal ik altijd kiezen voor een bad in plaats van een douche.'Trek je geen baantjes?
Geena Lisa : 'Mijn god, nee! Als kind was ik ook al geen zwemkampioen. Ik deed in de zwemles het minimum om erdoor te zijn en dacht verder: mij gaan ze hier niet liggen hebben .' (lacht)Ga je vaakzwemmen met de kinderen?
Geena Lisa : 'Op vakantie gaan we wel eens samen zwemmen, maar in de rest van jaar gebeurt het weinig. Gelukkig heb ik een zus die wel graag gaat zwemmen en geregeld de kinderen meeneemt naar het zwembad.'Hoe neem je je bad?
Geena Lisa : 'Veel te heet, volgens de kinderen. En als ik tijd heb: het liefst met alles erop en eraan. Dan mogen er kaarsjes bij en afhankelijk van de dag pas ik ook mijn badolie aan. 's Morgens neem ik eerder iets opwekkends, 's avonds mag het een relaxerende olie zoals lavendel zijn. Het zijn kleine dingen die het leven zoveel aangenamer maken.'Hoe vaak ben je bezig met wellness?
Geena Lisa : 'Elke dag, het geeft immers een meerwaarde aan het leven. Ik zit nu in mijn derde jaar gezondheidsconsulente. Nog één jaar keihard studeren en ik heb mijn diploma. Ik doe nu volop stages, maar eigenlijk ben je als gezondheidsconsulente nooit afgestudeerd.'Nu heb je toch al deze wellnessrubriek. Hangt er ook een eigen programma in de lucht?
Geena Lisa : 'Ik zou het heel leuk vinden als deze rubriek het begin zou zijn van iets meer. Maar concrete plannen voor een eigen wellnessprogramma zijn er niet. Ik denk wel dat er een groot publiek voor is.Mensen staan meer en meer open voor spiritualiteit en willen zich goed voelen in hun vel. We staan allemaal onder zware druk. Iedereen neemt wel een of ander voedingssupplement. Het is ook geen hekserij meer om bezig te zijn met kruiden. Wellness wordt niet meer gezien als iets voor geitenwollensokken.'
Geen opmerkingen:

Een reactie posten