zondag 1 januari 2012

Joyce De Troch en Deborah Ostrega zwanger fotoshoot Vroedvrouwen voor Ecuador @ Vlaamse VrouwenVlaamse Vrouwen Deborah Ostrega (vier maanden zwanger) en Joyce De Troch (zeven maanden) gaan met hun dikke buikje zwanger op de foto voor het goede doel. Samen met nog een tiental andere bv's zijn ze door de vzw Vroedvrouwen voor Ecuador gevraagd voor een kalender, waarmee ze aandacht vragen voor de omstandigheden waarin Ecuadoriaanse vrouwen moeten bevallen.

Voor een verjaardagskalender voor het goede doel zoekt fotograaf Filip Naudts nog vier zwangere of pas bevallen BV's. Joyce De Troch liet zich alvast niet pramen: 'Iedereen heeft het recht zorgeloos zwanger te zijn.'
Joyce De Troch, Deborah Ostrega en Jorunn Bauweraerts van Laïs, dat zijn de drie vrouwen die zich alvast met hun zwangere buik lieten fotograferen voor het goede doel.

'De blote buik is normaal aan de mama en de papa voorbehouden', legt Joyce De Troch haar deelname aan de kalender uit. 'Maar de opname van Filip Naudts is zeer sereen, ingetogen, met zachte kleuren. Ik ben tevreden met het stijlvolle en rustgevend resultaat. Ik heb ook vrij snel ja gezegd. Alleen op de vraag van de fotograaf om naakt te poseren voor de kalender heb ik nee gezegd. Toen ik via de vereniging Vroedvrouwen voor Ecuador vernam in welke omstandigheden vrouwen zich daar moeten voorbereiden op hun bevalling, was ik snel overtuigd.

Hier leven wij in luxe: om de drie vier weken naar de gynaecoloog. Als je iets voelt waar je ook maar een beetje ongerust over bent, volstaat een telefoontje om te weten wat er scheelt. Niet daar dus. Iedereen heeft het recht zorgeloos zwanger te zijn en moeder te worden', aldus Joyce.

Een aantal van de bekende vrouwen (en één man) poseerden met hun baby: Nathalie Delporte (Q-Music), Sylvie De Bie (Sylver) en Lynn Pelgroms (TMF). En acteur Geert Hunaerts: 'Zijn partner deed het liever niet, maar dat was voor mij niet echt een probleem. Ik heb Geert een beetje in de moederrol geregisseerd.

Niet te stoer, niet te macho. Heel sereen. In een vredig oogcontact met zijn zoontje', zegt Filip Naudts. 'Overigens is er nog één man bij het project betrokken: Gert Winckelmans (Simon uit Sara ) is peter van het project.'

Het project Vroedvrouwen voor Ecuador is een initiatief van vier recent afgestudeerde vroedvrouwen aan de Katholieke Hogeschool Leuven. Ze liepen in hun laatste jaar drie maanden stage in een ziekenhuis in Ecuador: 'Na die ervaring vonden we dat we zelfs iets moesten doen. We trekken nu twee jaar naar Ecuador om er een project te realiseren: we zullen er zelf consultaties doen, en nazorg voor bevallen vrouwen. Ondertussen leiden we de lokale mensen op', zegt Jolein Tersago, een van de vier vroedvrouwen.

'Zeven van de twaalf opnames zijn al achter de rug. Deborah Ostrega speelde tijdens de fotoshoot met haar tepels, alsof ze haar kind de borst geeft. Ook Katja Retsin zegde toe, maar de opname moet nog gedaan worden. De vzw is ook in onderhandeling met Mieke Dexters, de pas bevallen tweelingzus van Tanja, en met Eveline Hoste. Bekende vrouwen die zwanger zijn of net bevallen, mogen zich nog melden', aldus Filip Naudts.Geen opmerkingen:

Een reactie posten