zaterdag 1 november 2014

Charlotte Vandermeersch in Deadline 14/10 en 'De Laatste Week' @ Vlaamse Vrouwen


Charlotte Vandermeersch in Deadline 14/10 en 'De Laatste Week'

Op 25, 26, 27 en 30 december 2012 vat Kobe Ilsen vier avonden post in het Felixpakhuis in Antwerpen voor de tweede editie van 'De Laatste Week' op Eén. Hij verwelkomt er gasten uit alle domeinen voor het publieke leven voor een onderhoudende terugblik op 2012.

Op kerstdag geeft hij de aftrap voor 'De Laatste Week' met Gert Verhulst, Sofie Peeters, Tine en Pieter Embrechts, Belgische Babe Charlotte Vandermeersch, Jef Neve, Wout Bru en kersvers Paralympiër van het jaar Marieke Vervoort. Dez Mona zorgt een week lang voor de muziek.

In de week tussen kerst en nieuw verwelkomt Kobe Ilsen opnieuw de smaak- en spraakmakers van 2012 in 'De Laatste Week' op Eén. Vier avonden lang nodigt hij elke dag de meest uiteenlopende praatgasten uit in het gezellige Felixpakhuis in Antwerpen. Politieke zwaargewichten zitten er naast topsporters, maar evengoed wordt de zetel gevuld met mediafiguren, muzikanten of topacteurs.

Zo geeft Kobe op kerstdag de aftrap voor 'De Laatste Week' met Gert Verhulst, Sofie Peeters, Tine en Pieter Embrechts, Charlotte Vandermeersch, Jef Neve, Wout Bru en kersvers Paralympiër van het jaar, Marieke Vervoort. Allemaal blikken ze terug op het jaar 2012. Op hun eigen 2012, maar ook op dat van elkaar en op dat van iedereen. Charlotte Vandermeersch wordt geconfronteerd met haar naaktscènes in Deadline 14/10 op TV.

De gasten
Ook op de andere dagen krijgt Kobe schoon volk over de vloer in 'De Laatste Week'.

Dinsdag 25 december
Gert Verhulst, Sofie Peeters, Tine en Pieter Embrechts, Charlotte Vandermeersch, Marieke Vervoort, Jef Neve en Wout Bru.

Woensdag 26 december
Greet Dekeyser, Rudi Vranckx, Annemie Struyf, Thibaut Courtois, Bart Wellens en Francesca Vanthielen.

Donderdag 27 december
Kris Peeters, Jan Peumans, Kürt Rogiers, Luc Appermont, Regi en Elke, Marcel Vanthilt, Karl Vannieuwkerke en Goedele Liekens.

Zondag 30 december
Bart De Wever, Hannelore Knuts, Cesar Casier, Bart Peeters, Johan Heldenbergh, Nic Balthazar, Georges Leekens en Alex Agnew.

De huisband: Dez Mona
Voor de muziek doet 'De Laatste Week' een beroep op Dez Mona, dat een week lang elke dag een muzikaal jaaroverzicht van 2012 serveert en een vooruitblik op 2013.

Op zondagavond trakteert VTM ons op de prestigieuze reeks Deadline 14/10, waar de Antwerpse verkiezingen een rode draad vormt. Twee andere rode draden vormen de moord op tienermeisje Lena en het chaotische leven van journaliste Marianne, gespeeld door Charlotte Vandermeersch.
 
Voor de reeks ging Charlotte Vandermeersch ook uit de kleren. In een boekske reageerde ze op het feit dat Vlaanderen haar naakte borsten binnenkort levendig voor het oog zal hebben: "Ik heb er geen probleem mee om bloot te gaan, als het past in het verhaal. Al ben ik er wel heel nerveus voor: dan loop ik er de ganse dag lacherig over te doen, puur om mijn zenuwen te verbergen".

Haar vriend, de regisseur Felix Van Groeningen, heeft er volgens haar niet zo'n problemen mee. Wat natuurlijk vreemd zou zijn, want de man is zelf regisseur en schuwt een naaktscène meer of minder niet. Toch kan Charlotte er nog van genieten: "Soms denk ik: toch plezant, dankzij mijn job kan ik ongestraft in een fantasie gaan met een andere man!".

Charlotte beleeft een stomende vrij en seksscène en nacht in bed beleeft met haar tegenspeler Begir Memeti.

Charlotte Vandermeersch (Oudenaarde, 11 november 1983) is een bekende Vlaamse actrice.

Ze studeerde in 2005 af aan het Herman Teirlinck Instituut in Antwerpen als Meester in de Dramatische Kunst.

Ze speelde in tal van theaterproducties bij onder meer SKaGeN, Wunderbaum en Abattoir Fermé. Samen met Maaike Neuville maakte ze haar eigen theaterproductie De kus van de spinvrouw.

Ze heeft een relatie met filmregisseur Felix Van Groeningen.

Filmografie Charlotte Vandermeersch
Filmografie als actrice
Jaar     Titel     Rol     Opmerkingen
2012-2013     Salamander     Moeder van Gil Wolfs     televisieserie
2012     Zingaburia     prinses Axioma     televisieserie
2012     Deadline 14/10     Marianne Smidt     televisieserie
2011     Red Sonja     Red Sonja     televisieserie
2011, 2013     Wat als?         televisieprogramma
2011     De Ronde     Liesje     televisieserie
2011     Het goddelijke monster     Greet Verbeeck     televisieserie
2010     Turquaze     Sarah     film
2010     Dag en Nacht     Nathalie Sanders     televisieserie
2009     Helsinki     Naomi     kortfilm
2009     De helaasheid der dingen     konijn     film

2008     (N)Iemand Nowhere man  Pianiste     film Charlotte Vandermeersch speelde met blote borsten piano
2008     Loft     Vicky Willems     film
2007     Dagen Zonder Lief     Ingrid     film
2007     Witse     Annick     tv-episode Soiree Privée (deel 1 & 2)
2007     Stagman     Corazon     kortfilm
2006     Mama         kortfilm
2005     The Sunflyers     Shana     kortfilm
2005     Knokke Boulevard     Secretaresse     kortfilm
2004     Aan Zee     Anna     kortfilm
1999     Flikken     Esther     tv-episode Partners

Naast de vermelde rollen in films, kortfilms en televisieseries had Charlotte Vandermeersch ook nog gastrollen in Kinderen van Dewindt, Recht op recht en Code 37.

Deadline 14/10 is een fictiereeks van vtm die ook te zien is op de Antwerpse regionale zender ATV. De opnames zijn op 12 maart 2012 gestart en liepen tot en met 15 juni 2012; de uitzendingen vonden plaats in het najaar 2012.

De reeks speelt zich af in de setting van de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen, waar een populaire rechtse politicus (vertolkt door Peter Van Den Begin) de strijd aangaat met de zittende burgemeester (vertolkt door Koen De Graeve).

Critici waren van mening dat deze personages fel gebaseerd waren op respectievelijk Bart De Wever en Patrick Janssens, waardoor de reeks de daadwerkelijke verkiezingsstrijd - die ten tijde van de uitzendperiode liep - zou kunnen beïnvloed hebben. Acteur Koen De Bouw haalde de pers door openlijk een rol in de serie te weigeren.

Aanvankelijk zou Jakob Verbruggen de regie verzorgen, maar hij stapte vervroegd uit de productie om de BBC-minireeks The Fall te gaan maken. Maarten Moerkerke, gekend van onder meer Zone Stad, werd aangesteld als vervanger.

De serie telt acht afleveringen van 50 minuten die eerst op ATV werden uitgezonden. VTM startte later en bundelde de eerste twee en laatste twee afleveringen samen tot afleveringen van 100 minuten, zodat de serie versneld op zes avonden kon worden uitgezonden, voor het einde van de gemeenteraadsverkiezingen.

Marianne Smidt(Charlotte Vandermeersch), een jonge journaliste bij de Gazet van Antwerpen, verdiept zich in de zaak Lena Nijs. Na een huiselijke ruzie verdween het tienermeisje spoorloos.

Onvermijdelijk springen de media massaal op het onrustwekkende verhaal, dat een doorn in het oog betekent voor zowel burgemeester Peter Van Laer als diens uitdager Bert Coenen. Op slechts enkele weken van de gemeenteraadsverkiezingen kunnen ze iedere vorm van politieke beïnvloeding die ze niet zelf in de hand hebben, immers missen als kiespijn.

Hoofdrollen

    Charlotte Vandermeersch - Marianne Smidt
    Koen De Graeve - Peter Van Laer
    Peter Van Den Begin - Bert Coenen
    Robby Cleiren - Wim Geens
    Viv Van Dingenen - Veerle Goddaert
    Sven De Ridder - Ludo Nijs
    Hilde Heijnen - Sonja De Beuckelaer
    Begir Memeti - Commissaris Volkan Serter
    Dirk Van Dijck - Lex Segers
    Marc Lauwrys - Theo De Waard


De 7 Hoofdzonden volgens Charlotte Vandermeersch

Charlotte Vandermeersch is sexy en hot. De achtentwintigjarige Oost-Vlaamse was de voorbije jaren al een opvallende vrouwelijke verschijning in ‘Loft’ van Erik Van Looy en ‘Dagen zonder lief’ van Felix Van Groeningen, ‘De Ronde’, ‘Het goddelijke monster’ en 'Wat als?' en 'Red Sonja'.

 Onkuisheid

Charlotte Vandermeersch «Seks is superbelangrijk in mijn leven: zónder seks zou ik bijlange niet zo gelukkig zijn.

    "Ik vind mezelf mooier naakt dan met kleren aan"

»Als ik de seks met mijn partner niet meer goed vind, is dat het begin van het einde. Dat heb ik in het verleden al een paar keer meegemaakt, zelfs met een jongen die ik voor de rest héél graag zag: ik vond hem heel lief, knap en inspirerend, maar de passie was weg.

»Toen ik dat eindelijk tegen hem durfde zeggen, was het te laat. Sindsdien heb ik mij voorgenomen om het veel sneller te zeggen als ik niet tevreden ben. Er gaat zoveel kapot door niet te praten.

»Iemand graag zien is voor mij niet voldoende om over een goede relatie te kunnen spreken. Ik denk dat ik langer bij iemand zou kunnen blijven als de seks goed is en we voor de rest niet goed met elkaar kunnen opschieten, dan omgekeerd.»

HUMO Wat is goede seks voor jou?

Charlotte Vandermeersch «Als mijn hoofd niet meer werkt en mijn zintuigen het overnemen. Dan voel ik mij volkomen vrij, los van tijd en ruimte, bevrijd van alles.

»Slechte seks is als ik tijdens het vrijen mijn gedachten niet kan loslaten. Dan wordt het een technische kwestie en begin ik me te fixeren op geuren en geluiden. In die omstandigheden vind ik al snel dat seks een smerige, stinkende bedoening is (lacht).

»Dat kan echt van een detail afhangen: ik heb het ooit eens met een ex-lief meegemaakt dat ik de geur van zijn voorvocht niet meer kon verdragen. Als hij opgewonden raakte, begon ik die geur te ruiken, en voelde ik alleen maar walging.

»Ik ben heel zintuiglijk ingesteld, en ik heb snel door wat voor vlees ik in de kuip heb. Als ik iemand voor het eerst kus, weet ik meteen hoe hij in bed zal zijn. Daarom heb ik in mijn leven met veel minder mannen seks gehad dan ik mannen gekust heb: ik wist na het kussen en tongen dat de seks toch niet goed zou.

»Een enkele keer – uit geilheid? – heb ik mijn intuïtie genegeerd en ben ik toch met een slechte kusser in bed beland: en daar lag ik dan, onder een man die er niets van bakte. Het enige waar ik aan kon denken was: 'Afwerken die handel.' Walgelijk, hoor.»

Hoeveel seksuele partners heb je gehad vóór Felix?

Charlotte Vandermeersch «Dat weet ik heel precies, want ik heb ze onlangs nog eens geteld: tien. Felix is de elfde man met wie ik het bed deel. Elf is helemaal niet zo veel, zeker niet in vergelijking met sommige van mijn vriendinnen, maar het is wel genoeg om te weten wat er op de markt is (lacht).»

Heb je ook seksuele lesbische ervaringen met vrouwen?

Charlotte Vandermeersch «Nee. Hoewel... Ik was twee jaar geleden op reis in Mexico, en daar heeft een vrouw mij proberen binnen te doen. De laatste avond in Mexico City ben ik gaan dansen met een jonge, getrouwde vrouw die ik ergens onderweg had leren kennen. De volgende ochtend vloog ik terug naar huis, en zij had me bij het afscheid gevraagd of ik nog iets bij haar in haar appartement wou komen drinken.

»Daar is ze, heel onschuldig, mijn voeten beginnen te masseren. Ik was stom dronken en ik vond alles best. Tot ze opeens mijn dikke teen in haar mond stak! Ik zat daar op de bank, perplex, en ik kon alleen maar denken: 'O nee! Wat moet ik hier nu mee?' En toen begon ze langzaam langs mijn been naar boven te strelen.

»Ik wist niet wat ik moest doen: moest ik haar tegenhouden, of haar gewoon verder laten doen en mij eraan overgeven? Het was tenslotte mijn eerste keer met een vrouw: wie weet vond ik het wel geweldig.

»Uiteindelijk heb ik haar nog even laten doen en heb ik zelfs met haar gekust, een tongzoen. Maar toen begon ik me toch een beetje schuldig te voelen. Ik had het gevoel dat ik Felix aan het bedriegen was, ook al was het dan met een vrouw. Maar wat mij vooral tegenhield, terwijl ze opgewonden geraakte, was dat ik haar begon te ruiken.

»Opeens beeldde ik me in dat ze haar slip uittrok, en ik dacht: 'O nee, een natte foef, dat zie ik écht niet zitten.' Ik heb toen tegen haar gezegd: 'Lo siento. Het spijt me, maar hier stop ik.'

»Dat was mijn eerste en wellicht ook laatste lesbische ervaring (lacht).»

Van welk soort seks begrijp je niet dat mensen er plezier aan beleven?

Charlotte Vandermeersch «Ik heb ooit eens een artikel gelezen over homo’s in Duitsland die kakfeestjes organiseren: mannen kakken in speciaal ingerichte ruimtes op glazen tafels, terwijl andere mannen onder de tafels alles van dichtbij volgen.

»Gevorderden hebben geen tafels nodig en laten rechtstreeks op zich kakken. Sorry, maar ik begrijp echt niet wat je daar geil aan kunt vinden. Op elkaar pissen(plasseks, nvdr), daar kan ik me dan nog eerder iets bij voorstellen – als het tenminste geen stinkende gele ochtendpis is (lacht).»

Kan porno je boeien?

Charlotte Vandermeersch «Ik had nog maar heel weinig bewust naar porno gekeken, maar enkele maanden geleden was Felix zo hard aan het werken dat hij me een beetje aan mijn lot overliet, en toen ben ik wat beginnen te surfen. Ik had gevraagd of hij een goede pornosite kende, en hij had me pussy.com aangeraden (lacht). Het deed me wel iets: snel zoeken naar een filmpje dat je opwindt, en jezelf dan meteen bevredigen.»

Stel dat Felix er geen punt van zou maken, wie zou dan je favoriete onenightstand zijn?

Charlotte Vandermeersch «Bill en Eric uit ‘True Blood’. Samen welteverstaan – zoals in een droom van Sookie in het laatste seizoen: een scène die subtiel werd aangezet, maar jammer genoeg onuitgewerkt bleef.

»Het gaat mij om de personages, niet om de acteurs zelf – die zijn te menselijk. Ik wil een vampierentrio: geen hartenklop, eindeloos libido, en ééúwen ervaring! Joehoe!»

Veerle Baetens prijst Charlotte Vandermeersch

Onlangs ging ‘The Broken Circle Breakdown’ van Felix Van Groeningen in première op het Filmfestival van Gent.  De film is gebaseerd op een toneelstuk dat Johan Heldenbergh schreef samen met zijn tegenspeelster Mieke Dobbels.  Toen Felix Van Groeningen het stuk zag was hij tot tranens toe ontroerd en na enige twijfel besloot hij om het stuk te verfilmen. Ook met Johan Heldenbergh in de hoofdrol.

De twee hadden al twee keer eerder samengewerkt.  Maar voor de vrouwelijke hoofdrol wou hij iemand anders dan Mieke Dobbels.  Toen vrouwelijk acterend Vlaanderen vernam dat de prachtrol van Alabama alias Elise beschikbaar was, was zowat iedere actrice geïnteresseerd.  Ook Charlotte Vandermeersch, de heel getalenteerde jongedame met wie Felix Van Groeningen lief en leed deelt. Ze was ook al eerder te zien in een film van hem, ‘Dagen Zonder Lief’ en ze was daar redelijk schitterend in.  Momenteel kan je haar bewonderen in de serie ‘Deadline 14.10′. Felix liet haar een auditie afleggen en nog één, maar besloot toen om het zonder haar te doen.  Charlotte droeg de nederlaag met waarde en trots en ze hielp schrijven aan het script. Veerle Baetens kan alleen heel veel bewondering opbrengen voor de attitude van haar collega

Antwerpen, acht weken voor de gemeenteraadsverkiezingen. De verkiezingsstrijd tussen de progressieve burgemeester Peter Van Laer (Koen De Graeve) en de conservatieve oppositieleider Bert Coenen (Peter Van den Begin) is volop aan de gang. Net dan wordt Antwerpen opgeschrikt door de verdwijning van de veertienjarige Lena Nijs (Solana Onzia).

Het meisje was met haar roze fiets –een verjaardagscadeau van haar ouders- naar haar beste vriendin Kato gereden, maar is er niet aangekomen. De politie is niet meteen gealarmeerd en niet van plan om de grote middelen in te zetten, omdat Lena al verschillende keren van huis is weggelopen. Telkens was het vals alarm. Haar moeder Sonja (Hilde Heijnen) voelt echter dat het nu niet is zoals de vorige keren. De vrouw stapt naar de redactie van Gazet van Antwerpen en vraagt om de foto van Lena in de krant te plaatsen.

Journaliste Marianne Smidt (Charlotte Vandermeersch) -recent verhuisd van Gent naar Antwerpen en nieuw bij de krant- zal de zaak opvolgen. Een zoethoudertje voor een beginnelinge, want op de redactie wordt de zaak Lena helemaal niet ernstig genomen.

Maar Marianne gelooft dat het wel om een onrustwekkende verdwijning kan gaan en ze houdt rekening met alle mogelijke scenario’s. De journaliste bijt zich in de zaak vast met als doel een doorbraak te forceren, Lena terug te vinden én primeurs voor de krant te scoren.

Er zijn verschillende pistes die onderzocht moeten worden, wat maakt dat de verdwijning van Lena niet op één, twee, drie opgelost geraakt. Feit is wel dat naarmate de zaak aansleept, zowel burgemeester Van Laer als oppositieleider Coenen er gaan op inspelen. De verkiezingscampagne dreigt hierdoor een Lena-campagne te zullen worden...

An Rydant, Programmatie Manager Fictie VMMa: 'Toen Menuet ons het voorstel van 'Deadline 14/10' deed, wisten we onmiddellijk dat dit een bijzonder project zou kunnen worden. Een politieke thriller op het scherp van de snee en een mogelijke programmatie rond de verkiezingen zelf waarbij Antwerpen ongetwijfeld de meest spraakmakende arena zal worden. Dit was ongezien en een buitenkans om fictie te maken die zich zo dicht bij  de realiteit afspeelt.

Ook inhoudelijk is het een bijzondere combinatie van een misdaadverhaal met een politieke thriller, waarbij de spannende daderzoektocht bemoeilijkt wordt door de nakende gemeenteraadsverkiezingen. Een lokaal verhaal met internationale allure. We zijn dan ook blij dat we Deadline 14/10 de noodzakelijke duw hebben kunnen geven om dit ambitieuze project te kunnen realiseren, in een co-productie met atv en Gazet van Antwerpen. De topcast die we voor Deadline 14/10 hebben kunnen samenbrengen is ronduit overweldigend: Charlotte Vandermeersch, Koen De Graeve, Peter Van den Begin, Sven De Ridder, Dirk Van Dijck, Marc Lauwrys, Michaël  Pas, Viv Van Dingenen, Robby Cleiren, Gert Winckelmans, Greg Timmermans, en nog zovele anderen… Dat de realiteit hierbij de fictie zou inhalen had natuurlijk niemand kunnen voorspellen, want intussen begint Bart De Wever steeds meer op Peter Van den Begin te lijken...'

Mieke Berendsen, Managing Director Media House Antwerp: 'Vlaamse fictie doet het heel erg goed. Nog nooit hadden de Vlaamse filmproducenten zoveel werk. Wat de kwaliteit alleen maar ten goede komt. Goeie fictie kan een grote impact hebben op een gemeenschap. De opnames zijn feilloos verlopen, de samenwerking met de verschillende partners liep van een leien dakje, we zijn bijzonder trots op het resultaat en ook heel benieuwd naar uw reactie!'

'Deadline 14/10' op zoek naar moordenaar van Lena

Meer dan een miljoen kijkers - goed voor een marktaandeel van 39,3% (live+4 en VVA 18-54) - moesten de voorbije week toezien hoe een visser op het lijk stootte van de 14-jarige Lena Nijs.

Al meer dan een maand waren niet alleen de politie, de vrienden en de familie van Lena naar haar op zoek. Ook journaliste Marianne Smidt (Charlotte Vandermeersch) beet zich vast in de verdwijningszaak van het jonge meisje, om zich als groentje op de redactie te bewijzen tegenover haar kersverse collega’s en hoofdredacteur.

In de zesde aflevering van 'Deadline 14/10' op zondag 30 september 2012, komen we te weten dat Lena gestorven is door een schedelfractuur. Daarna werd het meisje in de Schelde gedumpt. Van seksueel misbruik zijn er geen sporen. Wat is er gebeurd? Wie heeft de dood van Lena op zijn of haar geweten? En wat wanneer de fiets van Lena ineens opduikt? Lena’s vader Ludo Nijs (Sven De Ridder) blijft ondertussen aangehouden, want de politie is er nog niet helemaal zeker van dat de man niets mispeuterd heeft, ook al blijft hij in alle toonaarden ontkennen iets met de dood van zijn dochter te maken te hebben.

Marianne(Charlotte Vandermeersch) blijft doen waar ze goed in is: op nieuws jagen en de moordenaar van Lena proberen vatten. Al komt haar speurtocht in het gedrang. Het Comité P heeft immers  lucht gekregen van haar romance met politiecommissaris Volkan Serter, dus beiden dreigen hun job kwijt te geraken wegens belangenvermenging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten