maandag 1 december 2014

Nathalie Meskens en Pascale Platel zingen Een Laatste Groet @ Vlaamse Vrouwen


Nathalie Meskens, Lieven Scheire en Pascale Platel brengen en zingen Een Laatste Groet aan Rik Torfs


In de zevende aflevering van 'Een Laatste Groet' neemt Bart Peeters afscheid van politicus, kerkjurist en mediafiguur Rik Torfs.

Voor het eerst zijn er meer vrouwen dan mannen onder 'de beste vrienden'. Voor hen valt het afscheid nemen zodanig zwaar dat ze op het einde Rik gewoon in zijn kist vergezellen. De drie beste vrienden van Rik Torfs zijn Nathalie Meskens, Lieven Scheire en Pascale Platel.


Voor Belgische Babe Nathalie Meskens, is het haar eerste deelname. Het wordt meteen een innige deelneming. Niemand minder dan Paul Michiels zorgt voor een verrassend gastoptreden.

Rik Torfs was hoogleraar, kerkjurist, politicus en mediafiguur. Hij werd bekend door programma’s als 'De Laatste Show', 'Nooitgedacht', en als jurylid in 'De Slimste Mens ter Wereld'. In 2005 deed hij mee aan de rectorverkiezingen van de K.U.Leuven, die hij nipt verloor van Marc Vervenne. In 2010 werd hij tot senator verkozen voor CD&V. Rik Torfs werd 55.

De betreurde aflijvige
Tussen de senaat, de faculteit en de tv-studio’s door vond Rik Torfs ook nog de tijd om vredig in te slapen. Hij deed dat niet zonder zijn laatste woorden vast te leggen op video. Rik vertelt in zijn videotestament onder meer dat hij altijd 'zwaar onderschat geweest is op emotioneel vlak'.

Hij vraagt zich ook af hoe het leven na de dood er zou uitzien. Reïncarnatie is alvast geen optie, want terugkeren als pakwek Louis Tobback ziet hij echt niet zitten. Belgische Babes Nathalie Meskens en Pascale Platel zingen nog in Een Laatste Groet voor Rik Torfs.

In de rubriek Er is één iemand krijgen we een verassende getuigenis van zanger Paul Michiels, wereldbekend van Soulsister. Paul was Riks buurjongen in Heist-op-den-Berg. Paul was acht jaar ouder dan Rik, maar wist toen al dat Rik voorbestemd was voor grote daden.

Over het muurtje in zijn tuin keek Paul gefascineerd naar Rik die urenlang rondjes reed met de fiets. Zijn impressie van de jonge Rik balt hij samen in het aangrijpende blues-nummer 'Rikske met zijn strikske.'

De rouwende beste vrienden
Nathalie Meskens maakt haar debuut in 'Een Laatste Groet'. Haar relatie met Rik Torfs blijkt niet alleen intellectueel en spiritueel te zijn geweest, maar strekte zich ook uit over andere domeinen.

Ook Lieven Scheire haalt net als Nathalie Meskens herinneringen op aan de betreurde overledene. Of hoe een prachtige zonsondergang, een overvliegende reiger en enige ontlasting kunnen leiden tot een godsbewijs.

Pascale Platel weet dan weer dat Rik een opmerkelijke gave had: een bijzonder scherpe reukzin, waarmee hij bijvoorbeeld kloosterzusters kon detecteren vanop kilometers afstand. Hij kon zelfs bepalen tot welke orde ze behoorden.


Bekende Vlaamse vrouwen Nathalie Meskens en Pascale Platel begraven Rik Torfs

Voor het eerst in het ludieke Canvasprogramma Een laatste groet zijn er dus meer vrouwen dan mannen onder de 'beste vrienden' die afscheid nemen van hun geliefde. En daar heeft kerkjurist en CD&V-senator Rik Torfs voor gezorgd.

Hij wordt ten grave gedragen en wordt daarbij begeleid door Nathalie Meskens en Pascale Platel.

Nathalie Meskens maakt meteen haar debuut in Een laatste groet. Er zijn ook mannen. Lieven Scheire en Paul Michiels brengen ook hun hulde. Michiels was de buurjongen van Torfs en herinnert hem vooral van de rondjes die kleine Rik maakte op zijn fiets. Hij brengt dan ook het nummer Rikse met zijn strikske. Ter info: Torfs gelooft niet in reïncarnatie want 'hij wil niet terugkeren als pakweg Louis Tobback.'

Nieuwe top serie op vtm: Nathalie Meskens als 'Danni Lowinski'

Op donderdag 1 maart introduceerde vtm 'Danni Lowinski', een nieuwe dertiendelige feel good-fictiereeks, vol speelse knipogen en een flinke dosis humor. Nathalie Meskens speelt de titelrol van ex-kapster Danni Lowinski, die enkele jaren geleden besloot haar leven over een andere boeg te gooien door rechten te gaan studeren en het tot advocate te schoppen.

Alleen beantwoordt de sexy Danni Lowinski(Nathalie Meskens) allesbehalve aan het stereotiepe beeld van een advocate, Danni is hot. Door haar nogal ordinaire looks en brutale mond, geraakt ze dan ook niet aan de bak bij de gereputeerde advocatenkantoren.

Vastberaden de zwakkeren in onze maatschappij bij te staan en zelf ook hogerop te klimmen, besluit Danni Lowinski(Nathalie Meskens) haar eigen kantoortje te openen in een winkelcentrum in haar thuisstad Genk.

Danni Lowinski(Nathalie Meskens) wil mensen helpen die zich anders geen advocaat kunnen veroorloven, en dit aan de democratische prijs van 1 euro per minuut. Haar kantoor bestaat enkel uit een tafeltje met een klok en haar idee van juridische bijstand is eerder apart.

Naast Nathalie Meskens maken Kürt Rogiers, Mathias Sercu, Marianne Devriese, Michel van Dousselaere en Raouf Hadj Mohamed deel uit van de vaste cast en schitteren er tal van grote namen als gastacteurs.

Stad Genk als decor

'Danni Lowinski' kwam tot stand in samenwerking met de Provincie Limburg en de Stad Genk, die het project financieel ondersteunen en logistieke hulp bieden. Genk is voor Danni's verhaal de gedroomde biotoop door zijn grote diversiteit aan bewoners en zijn jonge en dynamische ondernemingsgeest. Autochtoon of allochtoon, rijk of minder bedeeld, directeur, student, middenstander of werkloze: Danni kijkt in de eerste plaats in het hart van de mensen, dan pas in hun portemonnee.

Net zoals het hoofdpersonage Danni Lowinski(Nathalie Meskens) heeft Genk ook een mooi, eigenzinnig en jong gezicht. De uitstraling van de stad zorgt mee voor een eigentijdse look & feel van de reeks en vormt visueel en verhalend de ideale omgeving waarin het verhaal van Danni Lowinski zich kan ontvouwen. De gastvrijheid, rijke afwisseling en dynamiek van de provincie Limburg geven daarbij extra zuurstof aan de verhaallijnen.

De makers van 'Danni Lowinski' willen de Provincie Limburg en de Stad Genk bedanken voor de steun en de bereidwillige medewerking bij de realisatie van deze feel-good fictiereeks.

Productie door Sultan Sushi

Danni Lowinski(Nathalie Meskens) wordt geproduceerd door Sultan Sushi, het huis achter onder meer de tragikomische reeks 'Red Sonja' en de jongerenfictiereeks 'De 5e Boog'. Ook met 'X-peditie X-treem', 'Huizenjacht', 'Made in Belgium', 'Roeiers zonder Grenzen', 'De Mosterd van Abraham', 'Dokters van Morgen' en 'Fata Morgana' verdiende het productiehuis haar strepen.

Aflevering 1

Daniëlla 'Danni' Lowinski, besloot enkele jaren geleden haar job als kapster op te zeggen en zich op haar grote droom te storten: rechten gaan studeren om het als advocate te maken en als eerste in haar familie een mooie professionele carrière uit te bouwen. Vandaag heeft Danni Lowinski(Nathalie Meskens) haar diploma op zak, maar tot haar grote frustratie komt ze niet aan de bak bij de bestaande advocatenkantoren.

Toch laat de enthousiaste Danni Lowinski(Nathalie Meskens) zich niet kennen. Tegen de zin van haar vader Roman, die door een ongeluk in een rolstoel is beland en bij zijn dochter is ingetrokken, opent ze haar eigen kantoortje in het winkelcentrum om er gewone mensen juridische bijstand te geven aan 1 euro per minuut. Haar eerste klant is Martine, een 50-jarige poetsvrouw die op straat is gezet door haar werkgever, bij wie ze in het zwart werkte. In haar zoektocht naar haar eerste professionele succes, wordt Danni gesteund door haar beste vriendin Bieke en haar nieuwe kameraden in het shoppingcenter.

Gastacteurs: Christel Domen (Katia De Boosere), François Beukelaers (Ignace De Baeremaeker), Darya Gantura (Kimberley), Greet Rouffaer (Veerle Van Winckel), Ron Cornet (rechter Verbeeck), Karel Deruwe (rechter Hanssens), Lulu Aertgeerts (Martine), Peter Van de Velde (Frank Van Winckel), Amaryllis Uitterlinden (Anke Brouwers), e.a.

Danni Lowinski(Nathalie Meskens), vanaf donderdag 1 maart wekelijks om 20.45 uur op vtm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten