zaterdag 2 juni 2012

Saartje Vandendriesche kruidenweekend Maaskant @ Vlaamse vrouwen


Kruidenspecialiste Francesco Catalano dompelt Saartje Vandendriessche in het Maasland helemaal onder in de wereld van de inheemse kruiden. Op een kruidenwandeling langs de Maas plukt ze een paar van de 200 verschillende kruiden.

En al heel snel merkt Vlaamse vrouw Saartje Vandendriessche dat je met kruiden ontzettend veel kan doen. Je kan er een thee van maken om helemaal te ontgiften. En om de stress weg te werken, is er de kruidenstempelmassage. Na deze reportage zal je nooit meer spreken over 'onkruid' tijdens een wandeling langs de Maas.

Saartje Vandendriessche (Wilrijk, 28 februari 1975) is Vlaamse actrice, zangeres en omroepster bij de televisiezender één.

Ze heeft één dochter Mille (20 mei 2009).

Saartje is licentiate in de Sociale en Culturele Agogiek. Deze opleiding genoot ze aan de VUB.

Daarna volgde ze een acteeropleiding aan de Toneelschool (1997-1998) en aan de Internationale TV-School.

Haar presentatiewerk begon Vlaamse vrouw Saartje Vandendriessche in 2002 bij jongerenzender TMF. Dit heeft ze gedurende een jaar gedaan. Nadien was ze, van 2003 tot 2004, omroepster bij VT4. Ze presenteerde ook de VT4-kusttour.

Vanaf 2005 is Saartje te zien als omroepster bij één. Ze verscheen dan ook in verschillende één-programma's, zoals Het Swingpaleis en De Laatste Show. Toen Evy Gruyaert last kreeg van haar knie in het programma Vlaanderen Sportland trainde Saartje (onder andere samen met Brahim en Gella Vandecaveye) verder om de halve marathon uit te lopen, wat ze uiteindelijk deed. Saartje Vandendriessche was ook een reporter voor De Rode Loper.

Radio-ervaring deed Saartje in de zomer van 2006 op met het Radio 2-programma Buren in de zomer, dat ze presenteerde met Luc Verschueren.

In 2007 wordt sexy Saartje het nieuwe gezicht van Vlaanderen Vakantieland. Saartje neemt de plaats in van rondborstige Sabine Hagedoren, die zwanger is van haar tweede kindje.

Vanaf september 2008 is Saartje een van de coaches van Junior Eurosong 2008. Zij coacht Elke Rammant ("Geniet van elk moment") en Louis Heeren ("In de echte wereld"). In het najaar van 2008 presenteert Saartje samen met Ben Roelants het programma De Naaktkalender. Ook rond die periode is ze reporter voor het televisieprogramma Peter Live.

Saartje was te zien in verschillende toneelstukken in heel uiteenlopende genres.

In televisieseries was Saartje onder andere naakt te zien als topless paaldanseres in Matroesjka's en Familie op VTM, in Kinderen Van Dewindt en Thuis op één en in Chris en Co op VT4. In het vierde seizoen van de televisieserie Costa! kreeg Saartje een hoofdrol als het personage Inky.

Saartje Vandendriessche speelde ook de rol van juf Monica in de videoclip van het liedje 'De juf van fysica', gezongen door Spring (muziekgroep).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten